AcasăNewsTrump, omul

Trump, omul

Donald Trump e tupeist, excentric, plin de bani, amator de lux si femei. Dar, biografic vorbind, pana la primul sau mare succes, este mai usor de inteles daca urmarim principalele cifre ale vietii sale care, de cele mai multe ori, a fost ca o piesa de teatru plina de stralucire si opulenta. Donald J. Trump s-a nascut in Queens, New York, in 1946.

In 1964, Trump a  absolvit Academia Militara din New York, pentru ca, patru ani mai tarziu, sa absolve si Scoala Wharton de Finante si Comert de la Universitatea din Pennsylvania, dupa care, imediat, incepe sa lucreze pentru tatal sau.  In 1969, Donald isi ajuta tatal sa gestioneze complexul de apartamente din Ohio, in 1970 trece, tot alaturi de tatal sau, la afaceri de dezvoltare imobiliara in Queens si Brooklyn. In 1971, Trump preia compania tatalui sau si o redenumeste  “The  Trump Organization”, dar i se pare ca afacerile stagneaza, asa ca, in 1975, ia un imprumut de 1 milion de dolari de la tatal sau (gurile rele spun ca, de fapt, au fost mult mai multe milioane) pentru a-si incepe noua sa cariera in domeniul imobiliar. In 1976, Trump face prima sa mare miscare: cumpara Hotelul Commodore din Manhattan pe care il renoveaza si il transforma in Grand Hyatt. In 1977, Trump se casatoreste cu cehoaica Ivana Zelnickova care ii aduce un fiu, Donald Jr. In 1981,  se naste fiica lui, Ivanka Trump. In 1990, Trump divorteaza de Ivana si, in 1993, se casatoreste cu Marla Maples si se naste fiica sa, Tiffany. In 1994, Trump divorteaza si de Marla Maples. In 1995, devine proprietar al Organizatiei Miss Universe, Miss USA si Miss Teens, si declara ca va fabrica concurentelor costume de baie mai mici si pantofi cu tocuri mai mari. In 2005, Donald Trump se casatoreste cu Melania Knauss, fotomodel de origine slovena. Printre invitatii la nunta sa s-au numarat Hillary si Bill Clinton. In 2006, se naste fiul sau, Baron Trump.

Baron Trump

Deci doua dintre nevestele sale sunt imigrante din Europa de Est, o parte a lumii pe care nu o poate deloc neglija in noua sa functie, aceea de presedinte al Americii.

Trump, afaceristul narcisist

Nenumăratele proprietăţi ale celui de-al 45-lea preşedinte al SUA

In varsta de 65 de ani, Donald Trump este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Statele Unite, cu o avere estimata intre 900 de milioane de dolari si doua miliarde de dolari, desi el afirma ca are cam 10 miliarde. Totusi, revista Forbes nu ridica numarul mai sus de 4,1 miliarde de dolari. Iata ce l-a mai putea caracteriza pe Donald Trump:

# Motto-ul preferat al lui Trump: „Am o viata nemaipomenita, afacerile merg grozav, am o iubita frumoasa, o sotie frumoasa, toate sunt grozave. Viata e o cutie cu bomboane de ciocolata!”

#  In 1990, Donald a deschis cel mai mare si luxos cazinou din Atlantic City. Se astepta ca The Trump Taj Mahal sa doboare fiecare record, insa s-a prabusit in  numai cateva luni.

# Dintre cele 515 companii la care Donald Trump detine pozitii de presedinte, 268 au numele lui de familie.

# Donald Trump nu a fost acuzat niciodata de ilegalitati, desi el a lucrat cu mai multe companii care erau controlate de mafie, in cazul proprietatilor din New York si Atlantic City. Aceasta ar fi fost singura modalitate de a construi in New York in anii ’70 si ’80, cand mafia controla multe parti din industria constructiilor din oras.

# Trump are 12 credite ipotecare in total, din care 7 ajung la scadenta pana in 2020.

# Trump are proprietati si in afara USA: Panama, Turcia (Istanbul), India (Mumbai), Puerto Rico si Dubai.

# detine active de cel putin 1,5 miliarde de dolari, de la participatii in companii imobiliare si de divertisment la restaurante, o agentie de modeling si un carusel in Central Park din New York.

# declaratia de avere a lui Donald Trump numara 92 de pagini.

Trump, playboy-ul

Donald Trump este la fel de cunoscut pentru aventurile sale cu femei celebre, ca si pentru fabuloasa sa avere. Astfel, din 1977 pana la inceputul anilor ’90, a fost casatorit cu Ivana Trump.

Anna Nicole Smith

Dupa despartirea de aceasta, Donald Trump a fost vazut in compania Gabriellei Sabatini. Idila lor a durat foarte putin, iar omul de afaceri si-a incercat norocul alaturi de Carla Bruni, inainte de a deveni sotia fostului presedinte francez Nicholas Sarkozy. Regretata Anna Nicole Smith a fost o alta femeie celebra ce a avut o relatie cu Trump.

gabriela sabatini

Dupa aceasta aventura a urmat casnicia cu Marla Maples, din 1993 pana in 1999. Acum este in mariaj cu Melania Trump, de fapt Melania Knauss. Ea s-a nascut la 26 aprilie 1970 in Slovenia si si-a inceput cariera in modelling la varsta de 16 ani. Melania si-a intrerupt defilarile pentru a obtine diploma in design si arhitectura la Universitatea din Ljubljana, insa, dupa facultate cariera sa a luat avant. A aparut pe coperta unor reviste importante precum Vogue, Harper’s Bazaar, Ocean Drive, Avenue, In Style, New York Magazine si Sports Illustrated Swimsuit Issue. Melania l-a intalnit pe Donald Trump in 1998 si a fost ceruta in casatorie in 2004, cu un urias inel cu diamant.

Carla Bruni

Pe 22 ianuarie 2005, Donald si Melania s-au casatorit la proprietatea Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, iar Melania a purtat o rochie in valoare de 200.000 de dolari a casei Christian Dior.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger