AcasăNewsTrump nu stie sa piarda, Hillary il scoate pe Ceausescu din maneca

Trump nu stie sa piarda, Hillary il scoate pe Ceausescu din maneca

Fantoma Marelui Cârmaci a planat deasupra ringului confruntării republicano-democrate

Ultima dezbatere dintre cei doi candidati, la Universitatea din Nevada (Las Vegas) a inceput in acelasi registru ca precedenta: cei doi nu si-au dat mana, o ruptura istorica de protocolul duelurilor pentru Casa Alba. Printre subiectele de fond abordate, cu mai putina paruiala, au fost Putin si avortul.

Fantoma Marelui Cârmaci a planat deasupra ringului confruntării republicano-democrate

In urma in sondaje fata de rivala sa democrata, Donald Trump a inceput iar sa denunte, la fel cum face de mai multe zile, un proces electoral trucat in favoarea lui Hillary. Surprinzator, magnatul a lasat sa se inteleaga ca ar putea sa nu recunoasca rezultatul alegerilor prezidentiale din 8 noiembrie, in caz de infrangere. ”Va voi spune la momentul respectiv. Voi pastra suspansul”, a spus acesta. Hillary Clinton a replicat ca este ”ingrozita” de aceasta punere in discutie a unuia din pilonii pe care se bazeaza democratia SUA, unde candidatul invins isi recunoaste infrangerea. ”Nu asa functioneaza democratia, suntem aici de 240 de ani, am acceptat rezultate care poate nu ne-au placut, asa ceva ar trebui sa auzim de la cineva care se afla pe scena unei dezbateri electorale”. Potrivit unui sondaj CNN, 52% din telespectatori au fost de parere ca democrata a fost mai convingatoare decat adversarul ei republican (39%).

Marioneta lui Vladimir

Dupa ce a calificat Fundatia Clinton drept o ”organizatie criminala”, Trump a acuzat echipa lui Hillary ca a orchestrat recentele acuzatii de agresiune sexuala care-l vizeaza, in timp ce pentru candidatul democrat atitudinea miliardarului fata de femei aminteste de cea pe care o are fata de minoritati, ”o viziune sumbra, care incita la violenta”. La capitolul Rusia, Trump si Hillary au avut anterior schimburi dure de fraze cu privire la Vladimir Putin, iar ultima dezbatere nu a facut exceptie. Fostul ministru de Externe al lui Obama si-a calificat adversarul drept ”marioneta lui Putin”. In timp ce serviciile de informatii americane fac responsabile autoritatile rusesti de recente atacuri informatice impotriva Partidului Republican, Clinton i-a reprosat lui Trump ca nu a condamnat aceste atacuri. ”O mincinoasa”, a replicat magnatul, care a precizat ca nu-l cunoaste pe Putin dar nu inseamna ca nu trebuie sa aiba relatii bune cu acesta. ”A spus (Putin) lucruri bune despre mine”. ”Nu are nici un respect pentru ea si nici pentru presedintele SUA”. ”Asta pentru ca prefera sa aiba o marioneta decat un presedinte al Americii”, a replicat Hillary, citata de Reuters. ”Nu, tu esti marioneta”, a ripostat Trump. ”Putin a pacalit-o, si pe ea si pe Obama, in permanenta”.

ISIS, rezultatul greselilor lui Hillary

Numeroase decizii eronate ale fostului secretar de Stat au provocat propagarea Statului Islamic, a lansat Trump, datorita politicii externe promovate de aceasta si aplicata de presedintele Barack Obama. ”Ea ne-a oferit Daesh, pentru ca, impreuna cu Obama, a creat un vid in Orientul Mijlociu, ceea ce a dat nastere ISIS”, a acuzat magnatul, denuntand invazia din Irak. ”Ea este in mare masura responsabila si pentru ce se intampla acum in orasul sirian Alep. Oamenii mor acolo din cauza unor decizii proaste”.

Decreteii, arma de campanie

In timp ce Hillary Clinton s-a angajat sa mareasca impozitele pentru americanii bogati pentru a finanta sistemul federeal de pensii, sugerand ca Trump ar putea cauta mijloace ca sa nu-si plateasca impozite, acesta din urma a rabufnit: ”Ce femeie uracioasa!”. Pe de alta parte, Hillary a promis ca va numi la Curtea Suprema judecatori care vor mentine dreptul femeilor la avort, in timp ce republicanul a anuntat ca va desemna magistrati care sa revina asupra acestui subiect. Dreptul la avort este un subiect sensibil in SUA, care continua sa divizeze societatea la 40 de ani dupa ce, in 1973, a devenit un drept constitutional. In campania prezidentiala din acest an, Trump a declarat ca o femeie care isi intrerupe sarcina ”trebuie sa fie pedepsita”, explicand acum ca prefera sa lase fiecarui stat american dreptul de a decide propria legislatie. Hillary a scos insa pe masa un atu neasteptat: politica demografica a regimului Ceausescu. ”Am fost in tari unde statul fie a fortat femei sa avorteze, cum este cazul Chinei, sau din contra, unde femeile erau fortate sa nasca, ca in Romania. Guvernul SUA nu are ce cauta in acest gen de decizie, pe care numai o femeie, o familie o pot lua, cu aviz medical, potrivit convingerilor lor. Ma voi bate pentru asta”, a declarat Hillary, exasperata de propozitiile lui Trump. ”Cu Hillary, veti putea smulge copilul din burta mamei inainte sa se nasca, pe ea nu o redanjeaza, vad, dar pentru mine asa ceva nu merge”, a ripostat miliardarul.

Romania, iar oaie neagra in super audienta

Fosta Prima Doamna nu a precizat insa cand a ”calatorit” in Romania si in China, desi este evident ca, in cazul Romaniei, nu s-a intamplat inainte de 1989. Pe de alta parte, rau famatul Decret 770 emis de regimul Ceausescu in 1966,  care interzicea intreruperea de sarcina, a devenit repede cunoscut peste hotare.  Decretul a fost abolit in decembrie 1989. Voluntar sau nu, doamna Clinton a pus iar Romania in lumina defavorabila, nu ca nu am avea destule bile negre si in prezent. Dar, pentru un fost ministru de Externe, se impunea o precizare, faptul ca se referea la Romania lui Ceausescu, si nu la Romania in general, actual partener strategic al SUA. In aceasta lumina, afirmatia lui Hillary este o gafa.

Madonna:  ” Va voi face sex oral”

“Daca veti vota pentru Hillary Clinton, va voi face sex oral – si ma pricep la asta!”, suna, mai in gluma, (mai in serios, de ce nu?),  declaratia divei prafuite Madonna, intr-un spectacol de stand-up comedy al actritei de comedie Amy Shumer, la Madison Square Garden din New York. Fan inrait al candidatei democrate, cintareata a mai pozat, goala, recent, pe retelele de socializare, postand langa fotografii indemnul: “Votati pentru Hillary. E cea mai buna optiune pe care o avem”. Tot Madonna (aleasa, recent “Femeia anului 2016” de revista Billboard), a mai calcat in strachini si in 2012: in timp ce sustinea realegerea presedintelui Obama, i-a indemnat pe spectatorii aflati la unul din concertele sale sa voteze pentru un “musulman de culoare”. Sexul oral promis ar fi oarecum o propunere riscanta, Madonna are 58 de ani(!), insa nu se cunoaste reactia doamnei Clinton la aceasta “gluma” si, mai ales, a sotului ei, distinsul fost presedinte Bill, iesit sifonat rau de tot dupa picantul “scandal Lewinsky”.

author avatar
Tudor Borcea
434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger