Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Trump mangaie unde loveste Bruxellesul

Trump mangaie unde loveste Bruxellesul

Autor:

Ocarat de birocratii UE drept antieuropean, populist si nationalist, premierul maghiar Viktor Orban reuseste o lovitura de imagine la Casa Alba, unde este vazut de presedintele Donald Trump drept un partener apropiat  in politica ferma antiimigratie.

 

trump 1 Trump mangaie unde loveste Bruxellesul

Viktor Orban marcheaza la Washington sub ochii unui Occident gaunos

Trump si-a salutat oaspetele drept un dur foarte respectat in Europa, un „om ferm care a facut ceea ce trebuie in privinta migratiei si care a reusit sa mentina tara in siguranta. La fel ca mine, un pic controversat, dar e OK”.  “Sunt foarte mandru sa fiu alaturi de presedintele SUA in lupta impotriva migratiei ilegale si a terorismului si pentru protejarea comunitatilor crestine din intreaga lume”, a afirmat la randul sau Viktor Orban, primul sef al guvernului Ungariei care viziteaza Casa Alba dupa 14 ani. Atat Trump, cat si Orban se plaseaza pe pozitii dure in privinta imigratiei , o politica care provoaca iritare in UE (partidul Fidesz a fost suspendat de curand de PPE) , si tot amandoi l-au criticat pe George Soros, un neobosit militant pentru migratie. Intalnirea cu presedintele american i-a venit manusa lui Orban, la mai putin de doua saptamani de europarlamentare, unde populistii de dreapta sunt pe val, insa  congresmanii au reactionat, avertizand ca “democratia din Ungaria s-a erodat in mod semnificativ” (?) de cand premierul se afla la putere. trump 2 Trump mangaie unde loveste BruxellesulDe notat, Donald Trump nu a facut presiuni asupra lui Viktor Orban in legatura cu cheltuielile pentru aparare ale Ungariei, care sunt cu mult sub tinta de minim 2% din PIB, desi pe aceasta tema isi critica virulent aliatii din NATO. Orban le-a amintit ziaristilor ca a mai fost la Casa Alba cu 18 ani in urma (in timpul lui George W.Bush) si acum a “simtit diferenta”, pentru ca exista “un  altfel de leadership, cu politici mai ambitioase”. Acuzat de UE drept ideologul “iliberalismului” , dar laudat si legitimat peste Ocean, Viktor Orban demonstreaza ca nu este doar un conservator nationalist, ci un politician realist care stie sa-si caute noi aliati.


2 comentarii to Trump mangaie unde loveste Bruxellesul

  1. Anonymous

    Corect! În timp ce politicienii din România sînt niște nevolnici, foarte mulți dintre ei.

  2. Anonymous

    Am urmarit mereu la Duna TV si in presa maghiara discursurile lui Orban ( ATENTIE sunt roman nu maghiar !) El a spus cam asa intai sunt cetatean maghiar si apoi membru UE si NATO Interesele poporului meu sunt prioritare ! Cand auzim si la noi asa ceva?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!