AcasăNewsTrump incepe „curatenia” de primavara

Trump incepe „curatenia” de primavara

U.S. Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a campaign rally in Keene, New Hampshire September 30, 2015. REUTERS/Gretchen Ertl

Clandestinii care beneficiau de indulgenta autoritatilor sub administratia Obama au fost preveniti: urmeaza expulzari in masa, nimeni nu se mai poate fofila.

Expulzările în masă se lasă cu sinucideri

Concretizand promisiunile de campanie ale noului presedinte si un decret din 25 ianuarie, departamentul de Securitate interna i-a autorizat pe agentii pentru imigrari si vami sa expulzeze majoritatea persoanelor cu statul de imigrant ilegal pe care le intalnesc in exercitiul functiunii, exceptie facand cei care au sosit cand erau copii pe teritoriul SUA, asa numitii ”Dreamers”. Ieri, un mexican s-a sinucis la scurt timp dupa ce a fost expulzat din SUA, aruncandu-se de pe un pod din Tijuana. Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a criticat noile ordine ale lui Trump anuntand ca politia din New York ”nu se va transforma in agenti pentru imigrari”, in timp ce opozitia democrata din Congres a denuntat o politica a ”expulzarilor in masa”, indicand ca imigrantii nu vor mai merge la scoala sau la serviciu de teama sa nu fie ridicati sau arestati pe strada.

11 milioane de persoane vizate

Practic, este imposibila expulzarea imediata a unui numar atat de mare, reprezentand imigrantii ilegali din SUA. Potrivit purtatorului de cuvant al Casei Albe, Sean Spencer, prioritatea expulzarilor sunt ”cei care reprezinta o amenintare pentru tara”, estimand la un milion de persoane numarul celor care au primit deja de la un judecator obligatia de a parasit teritoriul american urmare a savarsirii unor infractiuni, cei inculpati, cei care au ”abuzat” de asistenta sociala etc. In practica, fiecare agent va fi lasat sa aprecieze evaluarea pericolului pe care-l reprezinta un imigrant ilegal la adresa ordinii publice. Procedura ”expulzarii accelerate” va fi largita, fiind aplicata si celor sositi cu cel putin doi ani in urma. Efectivele vamilor si agentilor de combatere a imigratiei clandestine vor creste: 5000 de noi ofiteri pentru Agentia Vamala si Protectiei Frontierelor si 10.000 de noi ofiteri pentru Agentia pentru Imigratie.

”Ii iubesc pe acesti copii, si eu am copii, si eu am nepoti”

In privinta categoriei ”Dreamers”, acestia au obtinut un permis temporar de sedere pe teritoriul SUA, gratie programului DACA, creat in 2012 de catre Barack Obama. La ora actuala, 750.000 de persoane beneficiaza de acest program. Soarta ”Dreamers”-ilor ii divizeaza de multa vreme pe republicani. Chiar Donald Trump si-a exprimat, cel putin declarativ, compasiunea pentru acesti tineri care pot totusi munci legal fara temerea ca o sa fie (deocamdata?) expulzati. ”Tratam programul DACA cu sufletul”, a declarat Trump saptamana trecuta. ”Situatia DACA este foarte, foarte dificila pentru mine. Ii iubesc pe acesti copii, iubesc copiii, am si eu copii si nepoti. Cred ca actuala lege este foarte delicata”.

Ines, sora nestiuta a Melaniei

Putini stiu ca Prima Doamna a Americii are o sora mai mare, Ines Knauss, care locuieste la New York si care a reusit pana acum sa stea departe de reflectoare, in timp ce Melania este una din cele mai mediatizate persoane ale planetei. Ines (48 de ani) si Melania (46) au parasit Slovenia natala in 1990 pentru a incepe o cariera in lumea modei, la Milano. Ines spera sa devina designer de moda. Ulterior, surorile au ajuns la New York, in 1996. Astazi, Ines locuieste intr-un apartament din Park Avenue, intr-un imobil care apartine Trump Organization si care costa 2 milioane de dolari, fiind la doi pasi de Trump Tower. Potrivit presei americane, Ines este foarte apropiata de Melania, mai ales de cand aceasta din urma l-a nascut pe Barron.

Refugiatii sunt bineveniti

Un grup de militanti a agatat un banner de celebra Statuie a Libertatii: „Refugees Welcome” , vizibil de pe platforma de observatie publica a celebrului monument. Mesajul a fost expus timp de cel putin o ora, ceea ce contravine insa legilor, fiind vorba de un monument national. Politia a intervenit si a dat jos bannerul, deschizand o ancheta, in timp ce o grupare numita „Alt Lady Liberty” sau @AltStatLiberty a revendicat, pe Twitter, aceasta actiune. Un purtator de cuvant al gruparii, sub anonimat, a denuntat noua politica antiimigratie a lui Trump si proiectul sau de ridicare a zidului la frontiera cu Mexicul.

author avatar
Tudor Borcea
414 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce face acel ambasadorul american de la bucuresti, ăla cu față libidinoasă..? cum mucles si tace ca pestele!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger