AcasăNewsTrump ii cere demisia lui Obama

Trump ii cere demisia lui Obama

Miliardarul spune ca Obama numara mortii si nimic nu face

Urmare a masacrului din Orlando, soldat cu 50 de morti, candidatul republican si-a reafirmat hotararea sa impotriva terorismului radical, acuzandu-l pe seful statului ca poarta ochelari de cal.

Miliardarul spune ca Obama numara mortii si nimic nu face

”Presedintele  Obama refuza de-o maniera rusinoasa sa rosteasca sintagma islam radical, in discursurile sale. Din aceasta cauza, el trebuie sa demisioneze”, a lansat Trump, intr-un comunicat postat pe site-ul sau, urmare a masacrului din Florida. Donald Trump a denuntat in mod egal slabiciunea autoritatilor americane si a avertizat ca, in viitor, situatia ”se va inrautati”. ”Trebuie sa-i protejam pe toti americanii, indiferent de origine si de religie, impotriva terorismului islamic”, a declarat Trump. Masacrul din Orlando, comis de un american de origine afgana (Omar Mateen)  este cel mai sangeros dupa atentatele din 11 septembrie 2001. Chiar daca ISIS a revendicat crimele comise de Mateen, iar FBI a deschis o ancheta pentru ”terorism”, suspectandu-l pe Mateen ca a jurat credinta ISIS intr-un apel facut chiar inainte de a deschide focul, nu a fost stabilita inca o legatura clara a acestuia cu gruparea terorista sunita. Ieri, potrivit AFP, intr-un nou mesaj, ISIS a revendicat, pe postul sau de radio oficial, Al-Bayan, atacul lui Mateen, un ”soldat al califatului”, caruia ”Allah i-a permis sa duca la capat o «ghazwa» (termen islamic pentru a desemna un atac) in timpul careia a reusit sa intre intr-un club de noapte al sodomitilor din orasul Orlando (…) si sa ucida si sa raneasca peste o suta dintre  ei”.

Homosexualii nu pot dona sange

Majoritatea reprezentantilor comunitatii LGBT nu au voie sa doneze sange pentru victimele masacrului din Orlando, chiar daca autoritatile locale au cerut populatiei acest lucru, informeaza site-ul Slate, cozi masive la centrele de transfuzii fiind facute imediat dupa atacul terorist din barul Pulse. Potrivit unor noi regulamente promulgate in SUA, numai homosexualii care nu au avut un raport sexual timp de un an de zile pot deveni donatori de sange. ”Marea majoritate a homosexualilor si bisexualilor sunt privati de a-i putea ajuta pe prietenii lor in suferinta”, scrie Slate.

”Perversi si handicapati”

Comentand masacrele din Orlando, ziarul turcesc islamist pro-Erdogan, Yeni Akit, a calificat victimele tragediei drept ”perversi si handicapati”, informeaza Ria Novosti. Duminica, publicatia titra: ”Numarul victimelor din barul homosexualilor pervesti a ajuns la 50!”

Internautii s-au indignat nu numai datorita termenului folosit dar si de semnul de exclamare de la capatul titlului, care ar indica dorinta publicatiei de a saluta atentatul. Yeni Akit este cunoscut pentru articole care incita la ura impotriva comunitatii LGBT.

Un membru SWAT, salvat de casca de protectie

In timpul schimburilor de focuri ale unitatii de elita SWAT cu Omar Mateen, un glont al acestuia l-a lovit pe unul din politisti direct in cap. Echipamentul, in speta casca din kevlar, l-a salvat de la o moarte sigura. O fotografie a castii , care a fost perforata dar proiectilul la fost oprit, a fost publicata de politia din Orlando, ilustrand violenta schimbului de focuri din noaptea de sambata spre duminica.

author avatar
Tudor Borcea
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger