Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Trump, faultat de angajatii Amazon

Trump, faultat de angajatii Amazon

Autor:

Acestia au declarat ca refuza sa vanda statului american tehnologii folosite pentru a innaspri masurile anti imigratie si i-au reamintit patronului Jeff Bezos trecutul nazist al IBM pentru a se opune  politici migratorii a lui Donald Trump.

 

foto amazon Trump,  faultat de angajatii Amazon

Recunoasterea faciala este folosita de catre serviciile vamale si de protectie a frontierelor americane, in cadrul politicii migratorii de toleranta zero a lui Trump

Intr-o scrisoare deschisa adresata lui Bezos (fondatorul si PDG-ul Amazon) angajatii au atras atentia ca vor refuza sa puna in mana autoritatilor tehnologii precum cea de recunoastere faciala, destinate agentiilor guvernamentale si serviciilor de politie americane. Acuzand administratia Trump ca vrea sa foloseasca aceste tehnologii impotriva populatiilor marginalizate, in special impotriva migrantior si activistilor de culoare, semnatarii scrisorii vor boicota, in calitate de furnizori de prima mana a acestor tehnologii. ”Refuzam sa construim o platforma care alimenteaza US Immigration and Customs Enforcement si sa contribuim la instrumente care violeaza drepturile oamenilor”, se arata in scrisoare, ca reactie a politicii de ”toleranta zero” a presedintelui Trump, dupa scandalul separarii familiilor de imigranti care a explodat in SUA. Angajatii Amazon nu au ezitat sa evoce episoade sumbre din trecut privind colaborari ale firmelor tehnologice private si institutiile federale, cerand ”dreptul de a avea un cuvant de spus privind modul cum este folosita tehnologia dezvoltata de Amazon”. ”Invatam din istorie si intelegem cum au fost folosite sistemele IBM in anii 1940 pentru a-l ajuta pe Hitler. IBM nu si-a asumat raspunderea atunci si pana cand rolul lor a fost inteles, era prea tarziu. Nu vom lasa sa se intample din nou. E timpul sa actionam”, spun angajatii Amazon. Anterior, actionarii Amazon i-au trimis la randul lor o scrisoare lui Jeff Bezos pentru a-i cere sa suspende vanzarea tehnologiilor de recunoastere faciala, invocand motive etice si financiare. Un purtator de cuvant al companiei  afirmat ca sistemul de recunoastere faciala dezvoltat de Amazon ”nu are vocatia sa fie folosit in scopuri de supraveghere” si ca ”teama ca o anumita tehnologie este folosita in mod abuziv de anumite autoritati nu trebuie sa blocheze orice inovatie tehnologica”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!