AcasăNewsTrump da inapoi

Trump da inapoi

Administraţia Trump face un pas inapoi şi anunţa Rusia ca ar fi dispusa sa reia discuţiile cu Moscova pe tema Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, SUA rezervandu-şi dreptul sa revoce decizia de retragere din acest acord, au comunicat autoritaţile americane.

„Statele Unite işi rezerva dreptul de a revoca notificarea de retragere din Tratat inainte de sfarşitul acestei perioade de şase luni, şi am fi dispuşi sa luam in considerare acest lucru in cazul in care Rusia va reveni la respectarea completa şi verificabila” a prevederilor acordului, a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, citat de agenţia de ştiri Tass. „Dar, in absenţa unei astfel de schimbari in comportamentul Rusiei, decizia noastra de a ne retrage din Tratat va ramane in vigoare, şi Tratatul se va incheia”, a adaugat oficialul. Rugat de un reporter sa comenteze declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin potrivit carora Moscova ar fi dispusa sa discute despre Tratatul INF in cazul in care Statele Unite vor deveni „destul de mature”, un oficial de la Casa Alba a afirmat ca Washingtonul „a oferit Rusiei, in scris, paşii specifici pe care ar putea sa-i ia pentru a reveni la respectarea (acordului) şi pentru a salva Tratatul INF”. „Numai distrugerea completa şi verificabila a rachetelor ruseşti 9M729, a lansatoarelor şi a echipamentelor asociate va rezolva incalcarea de catre Rusia” a acordului, a adaugat oficialul. Rusia a anunţat sambata suspendarea obligaţiilor asumate prin Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), ca reacţie la decizia similara a Administraţiei Donald Trump. Administraţia Vladimir Putin a anunţat ca işi rezerva dreptul de a lua masurile adecvate ca reacţie la decizia Statelor Unite de suspendare a obligaţiilor asumate in cadrul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

author avatar
Andrei Coman
219 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca Regan si Gorbaciov erau 2 genii politice ce au inteles imediat puterea de distrugere a acestor diabolice arme si le-au interzis categoric, va dati seama pe cat de prosti sunt Putin si Trump vorbind despre astfel de arme ca despre pizza? ma nu iau cu salam iau cu branza ba nu nu mai iau iau doar suc?.Alea pot exploda cu usurinta la montaj la amplasare sau in momentul exercitului… ?…

  2. Vorba lui Einstein „Daca stiam ca bomba atomica omoara asa mult mai bine ma faceam ceasornicar” Un om fara viziune. Nu numai ca de pe urma formulelor lui se ajunge la fuziune si fisiunea atomului dar s-a mai si rugat de politicienii americani sa inceapa experimente atomice. Putea fi cel mai tare ceasornicar.

  3. Nici la fuziunea controlata nu stam mai bine daca privim spre Cernobal si Fukushima. Cernobal care de fapt l-a maturizat foarte in deciziile politice ale lui Gorbi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger