Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Trump ataca iar China

Trump ataca iar China

Autor:

Presedintele Statelor Unite a anuntat ca importuri chinezesti in valoare de 200 de miliarde de dolari (170 miliarde de euro) vor fi taxate incepand cu 24 septembrie. China nu are alta alegere decat sa riposteze, a anuntat ieri ministerul chinez al Comertului. Deocamdata, ca sa vezi, taxele nu includ produsele Apple fabricate in China.

 

trump taxe Trump ataca iar China

Donald Trump si Xi Jinping s-au taxat deja reciproc pe marfuri de zeci de miliarde de dolari provocand tulburari pe pietele financiare

Intr-o prima faza, aceste taxe vamale vor fi de 10%, apoi ele vor creste la 25% pana la sfarsitul anului, pentru a lasa companiilor americane care se aprovizioneaza in China timpul sa caute alternative, a indicat un responsabil al administratiei de la Washington. ”Pentru a-si proteja drepturile si interesele legitime, China nu are alte optiuni decat sa riposteze simultan”, a informat Beijingul, fara a preciza natura acestor riposte. ”China spera ca SUA vor recunoaste consecintele negative ale actiunilor sale si vor lua masuri convingatoare pentru a-si corecta comportamentul atunci cand va veni timpul “, a precizat ministrul chinez al Comertului. In comunicatul in care anunta instaurarea acestor noi taxe vamale, Trump a avertizat ca, daca China va riposta vizand agricultura sau industria americane, va trece la ”faza a treia” si va taxa importuri chinezesti suplimentare in valoare de 267 miliarde de dolari. IPhone nu va figura pe lista produselor vizate de noile taxe americane. Dar daca administratia Trump trece la ”faza a treia” (adica taxarea in totalitate a importurilor chinezesti) iPhone si alte telefoane facute in China se vor regasi pe lista. O categorie larga de dispozitive conectate in valoare de 23 de miliarde de dolari va face obiectul taxelor vamale americane dar anumite produse precum Apple Watch, bratarile conectate Fitbit, aparatele Bluetooth si alte produse tehnologice de consum curent au fost suprimate de pe lista. Produse de securitate pentru marele public, precum casti de protectie pentru biciclisti vandute prin Vista Outdoor sau scaune auto pentru bebelusi au fost si ele retrase de pe lista neagra. Taxele vamale se vor aplica pentru aproximativ 6.000 de categorii de produse, aceasta impunere tarifara fiind cea mai mai mare de pana acum.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!