AcasăNewsTrump ameninta Iranul cu Apocalipsa

Trump ameninta Iranul cu Apocalipsa

Trump spune ca-i va taia mustatile omologului sau iranian, ”tigrul ” Hassan Rohani

Intr-un mesaj extrem de dur, presedintele american l-a avertizat pe omologul sau iranian Hassan Rohani sa ”nu mai ameninte ” in viata lui Statele Unite.

Trump spune ca i va taia mustatile omologului sau iranian tigrul Hassan Rohani
Iranian President Hassan Rouhani speaks during a press conference in Tehran on May 22 2017<br >Rouhani said that Iran does not need the permission of the United States to conduct missile tests which would continue if technically necessary AFP PHOTO ATTA KENARE Photo credit should read ATTA KENAREAFPGetty Images

‘Nu mai suntem o tara care va suporta afirmatiile voastre demente despre violenta si moarte. Aveti grija!”, a scris duminica,  pe Twitter, Donald Trump. Inainte de a lansa folosind litere majuscule: ”Nu mai amenintati niciodata Statele Unite sau veti suporta consecinte pe care putini le-au cunoscut de-a lungul istoriei”. Mesajul lui Trump a intervenit dupa ce Hassan Rohani l-a prevenit pe liderul de la Casa Alba sa ”nu mai traga tigrul de mustati” dand asigurari ca un conflict cu Iranul va fi ”mama tuturor razboaielor”. Rohani a mai avertizat ca Iranul ar putea inchide stramtoarea strategica Ormuz, care controleaza Golful si prin care trece pana la 30% din petrolul mondial tranzitat pe cale maritima. Rohani s-a exprimat astfel inaintea unui mult asteptat discurs al secretarului de Stat Mike Pompeo in fata diasporei iraniene. SUA nu au ”nici o teama” de a ”sanctiona la cel mai inalt nivel regimul de la Teheran” care este ”un cosmar pentru poporul iranian”, a dat asigurari Pompeo. In 8 mai, Trump a rupt acordul nuclear cu Iranul, conceput pentru ca republica islamica sa fie impiedicata sa obtina arma nucleara si a restabilit toate sanctiunile impotriva ei, estimand prea laxist textul acordului. In timp ce aliatii europeni ai SUA incercau prin toate mijloacele sa salveze acordul, Pompeo le cerea sa ”inceteze sa flirteze cu un regim acuzat de coruptie , terorism, violarea drepturilor omului si persecutii religioase”. Pompeo  a confirmat ca Washington doreste ca toate tarile aliate sa-si reduca aproape de zero importurile de petrol iranian, pana la data de 4 noiembrie, in caz contrar companiile lor din Iran fiind expuse sanctiunilor americane. Mike Pompeo a anuntat si crearea unui lant multimedia, 24 ore din 24, in limba farsi ”pentru ca iranienii de rand si lumea intreaga sa afle despre regimul de la Teheran, cleptocrat si corupt”.

author avatar
Tudor Borcea
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger