AcasăNewsTrump a primit 1,2 milioane de la filantropul de fiu-sau

Trump a primit 1,2 milioane de la filantropul de fiu-sau

Pentru a-si promova actiunile caritative in favoarea copiilor atinsi de cancer, milosul Eric Trump folosea terenurile de golf ale tatalui sau. Pe care l-a platit gras.

Pentru a si promova actiunile caritative în favoarea copiilor atinsi de cancer milosul Eric Trump folosea terenurile de golf ale tatălui său Pe care l a plătit gras

Fundatia lui Eric Trump, creata in 2007 pentru finantarea cercetarilor impotriva cancerului si ajutorarea copiilor din spitalul St. Jude (Memphis). Toate bune pana aici. Numai ca, in ancheta sa pentru Forbes, jurnalistul Dan Alexander a explicat ca fundatia a varsat sute si sute de mii de dolari catre Trump Organization pentru dreptul de a folosi terenurile de golf ale organizatiei din Westcheser (New York) in timpul turneelor anuale urmarind strangerea de fonduri. O parte din sumele destinate copiilor bolnavi a intrat in buzunarele Trump Organization, fara ca donatorii sa fie la curent.

Facturi mari, si mai mari, nesimtite…

In primii ani dupa  infiintarea fundatiei, chiria terenurilor de golf se ridica la aproximativ 50.000 de dolari pe zi, potrivit declaratiilor de impozit ale fundatiei lui Eric. Incepand cu 2011, chiriile au crescut ca Fat-Frumos: 142.000 de dolari (2011), 230.000 dolari (2013), 325.000 dolari (2015). Potrivit expertilor in strangerea de fonduri destinate evenimentelor caritabile, aceste preturi sunt ”total nerezonabile”, depasind costurile estimate pentru acest tip de evenimente. In zece ani, 1,2 milioane de dolari au trecut de la fundatia lui Eric la Trump Organization, a lui taticu.

Donald: Mi se rupe, toata lumea sa plateasca

Ian Gillue, fost director de marketing al Trump National Golf Club di Westchester, a explicat de unde vine aceasta crestere a facturilor: la cererea lui Donald Trump. ”In primii ani, fundatia lui Eric era facturata pentru chiria terenurilor, dar facturile dispareau. Intr-o zi, Trump a realizat cum functionau aceste gale de caritate si s-a enervat”, cerand plata pentru folosirea terenurilor sale de golf. ”Nu-mi pasa daca e fi-miu sau nu, toata lumea trebuie sa plateasca”, a declarat Trump cand a luat la cunostinta de sumele stranse de Eric.

Eric: Locatii aproape gratuite

Anul trecut, Eric Trump se lauda ca a minimalizat costurile inerente oricarei strangere de fonduri pentru bietii copilasi, afirmand ca beneficiaza de acces liber la luxosul club de golf paternal si ca pentru terenurile apartinand Trump Organization era perceputa o ”chirie aproape gratuita”. Afirmatii facute in fata jurnalistului David Fahrenthold (Washington Post). In fata dezvaluirilor Forbes, jurnalistul i-a scris lui Eric cerandu-i lamuriri. Degeaba. Purtatorul de cuvant al lui Eric Trump a raspuns ca ”in nici un moment Trump Organization nu a profitat de fundatia lui Eric Trump, nici de activitatile sale”. Jurnalistul, potrivit Slate, a cerut explicatii mai clare, dupa ce a fost mintit de la obraz. Tot degeaba.

In coma din cauza lui Comey?

Demis de Trump James Comey nu are<br >nici un dubiu privind lucrătura rusească

Fostul director FBI, James Comey, destituit de Trump luna trecuta, era asteptat ieri, pentru audieri, in Senat, dupa ce a aratat, intr-o declaratie scrisa, ca seful statului i-a cerut sa abandoneze ancheta privindu-l pe fostul consilier de securitate al lui Trump, Michael Flynn, si legaturile sale cu Rusia. Comey a confirmat insa ca Trump nu este vizat, la ora actuala, de ancheta privind presupusele ingerinte ale Kremlinului in alegerile prezidentiale din SUA. Ieri, Casa Alba a comunicat ca presedintele se simte ”reabilitat” ca nu face obiectul anchetei Russiangate. Insa, daca marturiile lui Comey din Senat aduc dovezi cu privire la obstructionarea justitiei din partea lui Donald Trump, aceste acuzatii pot justifica deschiderea unei proceduri de demitere a presedintelui SUA. Acest proces insa se realizeaza in intregime de cele doua camere ale Congresului si depinde de vointa politica a alesilor, care acum sunt in majoritate republicani si care nu par dornici sa-si rastoarne aliatul de la Casa Alba.

author avatar
Tudor Borcea
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger