AcasăNewsTrump a calcat linia rosie a Frantei

Trump a calcat linia rosie a Frantei

Trump crede ca inarmarea cetatenilor rezolva atacurile teroriste dar se face ca nu vede masacrele din SUA

Guvernul francez a condamnat ferm declaratiile presedintelui american care s-a folosit de atentatele  teroriste din 2015 din Paris pentru a apara dreptul de a purta o arma de foc.

Trump crede ca inarmarea cetatenilor rezolva atacurile teroriste dar se face ca nu vede masacrele din SUA

Presedintele american Donald Trump a aparat vineri dreptul de a purta arma, afirmand ca atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris ar fi facut mai putini morti daca victimele ar fi fost inarmate. „Nimeni nu este inarmat la Paris si ne amintim cu totii de cele 130 de persoane (ucise) si de numarul enorm de persoane ranite groaznic”, a afirmat el intr-un discurs la conventia anuala a NRA (National Rifle Association), puternicul lobby pro-arme. „Ele au fost ucise brutal de un mic grup de teroristi care aveau arme. Acestia si-au luat cat timp au vrut si le-au ucis una cate una. Boom, vino aici; boom, vino aici; boom, vino aici”, a povestit presedintele american, facand cu mana gestul unui jihadist care trage cu pistolul asupra victimelor.In 13 noiembrie 2015, 130 de persoane au murit si cateva sute au fost ranite intr-o serie de atentate la Paris si Saint-Denis revendicate de ISIS. Unul dintre comandouri a ucis 90 de persoane in sala de concerte Bataclan. „Declaratiile rusinoase si afectarile obscene ale lui Donald Trump spun multe despre ceea ce crede el despre Franta si valorile ei. Prietenia dintre popoarele noastre nu poate fi manjita de lipsa de respect si de masura. Toate gandurile mele se indreapta catre victimele din 13 noiembrie”, a transmis fostul presedinte francez Francois Hollande. ”Cerem Washingtonului respectarea memoriei victimelor”, se arata intr-un comunicat al MAE francez. ”Indignare si dezgust. Solidaritate cu victimele atentatelor”, a reactionat Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne in 2015. „Indecent si incompetent. Ce-ar mai fi de spus?”, a scris pe contul sau de Twitter fostul premier Manuel Valls. In acelasi discurs, Donald Trump a criticat numeroasele atacuri prin injunghiere din Londra, afirmand ca spitalele din capitala Marii Britanii sunt precum o „zona de razboi”.In replica, un cunoscut chirurg britanic, profesorul Karim Brohi, a declarat ca este „ridicol” sa se sugereze ca inarmarea cetatenilor ar contracara atacurile prin injunghiere din Londra.

author avatar
Tudor Borcea
1.047 afisari

2 COMENTARII

  1. Donald si americanii sunt nemultumiti ca Franta nu e aliat de nadejde ca Franta nu s-a implicat in Irak in Afganistan cum trebuia, cam asta-i mesajul diplomatic.in rest nu poti inarma in club oameni la fel cum nu poti da la concert de muzica cantry in Las Vegas barbatii cu catele scuiparete sau pasagerii cu catere. Daca cineva greseste Donald aia’s doar serviciile futacioase de buget. Da e cum zic Donald are logica.

  2. Pe mine un zurliu in Spania nu m-a lasat ca aveam adidasi de firma zurliu da sa mai intri cu o bazuka 2mpeuri 5 cutite si solnitacu piper sa ma simt aparat deja dadem cuba cu Huan Carlos

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger