AcasăNewsTruica si Andronic, recuperatori pentru printul lesinat

Truica si Andronic, recuperatori pentru printul lesinat

Miliardarul Remus Truica a instituit un adevarat comando pentru a-l ajuta pe Paul Lambrino sa-si recupereze colosala avere chipurile mostenita de la Carol Mircea Lambrino, fiul nelegitim al regelui Carl al II-lea. Copilul de casa al fostului premier Adrian Nastase a creat o infrastructura formata din off-shore-uri, firme de avocatura, judecatori si fonduri de investitii pentru a pune mana, practic, pe o avutie de miliarde de euro a printului lesinat. In schema intra, in 2007, si jurnalistul Dan Andronic, actualul director si actionar al “Evenimentului zilei”. Ca, deh, unde-i vorba de bani, hop si el.

Remus Truica si Dan Andronic asteptau aseara decizia judecătorilor în cazul mandatelor de arestare

Monden, cu relatii la varf si ferm convins ca el este adevaratul succesor la tronul Romaniei, printul Paul a dus ani buni o lupta pentru o avere colosala. Dincolo de valoarea materiala imensa, aceasta reprezinta cladiri simbol ale Romaniei, cu o valoare istorica inestimabila. Lista cuprinde in jur de 50 de imobile, printre care Palatul Elisabeta, Biblioteca Centrala Universitara, Palatul Regal “Balcic”, etc.. In plus, Paul Lambrino a facut toate demersurile si pentru obtinerea a aproape 65 de mii de hectare de pamant.

Cum visa Truica sa ajunga stapanul palatelor regale

Printul Paul trece de pe mâna doctorilor pe mâna procurorilor

Cazul Fermei din Baneasa ce face acum obiectului dosarului de la DNA Brasov este doar o frantura a haiduciei puse la cale de Remus Truica. Povestea este una extrem de incalcita, cu o increngatura de firme, politicieni, oameni de afaceri. Totul incepe din momentul in care chiar inainte de a fi fost recunoscut ca facand parte din Casa Regala a Romaniei, printul Paul isi cesioneaza toate drepturile litigioase firmei Reciplia, reprezentata de Remus Truica, un individ a carui avere ridica multe semne de intrebare. Fostul baiat bun la toate a lui Adrian Nastase s-a pus de buna voie drept paravan, Reciplia SRL fiind detinuta de un off-shore, Reciplia LTD, in spatele careia este un holding israelian de investitii.

Dan Andronic

Printul Paul si-a cesionat toate drepturile pentru suma de patru milioane de euro, in conditiile in care, in total, valoarea bunurilor instrainate depaseste patru miliarde de euro. Contractul de cesiune dintre printul Paul si Remus Truica, prin Reciplia, a fost facut de avocatul Robert Mihaita Rosu, unul din partenerii Casei de Avocatura “Tuca, Zbarcea si Aociatii”. Conform aceluiasi contract, Truica cerea in schimb o parte considerabila din aceasta avere, atat pentru el cat si pentru membrii grupului, intre 50 – 80% din fiecare bun care va fi obtinut.

Printul lesinat se trezeste, dar cam tarziu

La mai bine de doi ani de la incheierea contractului prin care practic Reciplia SRL devenea proprietara bunurilor pe care ar fi urmat sa le recupereze printul Paul, acesta din urma cere in instanta anularea intelegerii si, mai ales, respingerea calitatii de intervenient a Reciplia in procesele in care el incerca recuperarea averii. Reclamantul, adica printul Paul, a explicat instantei ca daca permite interventia SC Reciplia SRL, atunci este imposibil de aplicat o anume clauza din contract: ”In cazul in care cedentul va dori sa isi pastreze oricare dintre bunurile incluse in contract, sau valoric al bunurilor succesorale, acesta se obliga sa plateasca cesionarului cota de 50% din valoarea imobilului respectiv. Or, aceasta posibilitate a subsemnatului, de a opta pentru pastrarea oricarui bun retrocedat, posibilitate stabilita prin acordul partilor, este practic anihilata daca se admite cererea de interventie”.

Reteaua Truica-Marcovici-Silberstein-Andronic

Din pozitia de sef de cabinet al premierului Adrian Nastase, Remus Truica s-a lansat in multe afaceri, avand conexiuni si influenta la cel mai inalt nivel in toate domeniile. Marius Marcovici, fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu a fost administrator la una dintre firmele lui Truica, TRG Agent de Asigurare. Acelasi Truica a fost asociat, printr-un off-shore, in firma Generic Pharma, STG Ventures, in spatele acestuia aflandu-se de fapt consultantii politici ai lui Nastase si Tariceanu: Shimon Sheves, Tal Silberstein si Gil Birger. In ecuatie intra si Dan Andronic. Acesta s-a aciuat pe linga  Silberstein prin  compania First One Communication, creata prin asocierea dintre One Communication a actualului director “EvZ”, RSLB si GCS Issue Management Ltd. din Tel Aviv, ultima fiind condusa de Til Silberstein. De altfel, se pare ca relatia lui Truica si Silberstein s-a terminat urat. Silberstein umbla de cativa ani dupa Truica pentru a-si recupera cateva milioane bune de euro de la  miliardarul din Snagov. Conform anchetatorilor brasoveni, grupul infractional format din Remus Truica, Dan Andronic, avocatul Robert Rosu, Marius Marcovici si afaceristul Liviu Lucian Mateescu ar fi creat un prejudiciu estimat la acest moment de 135.874.800 de euro.

author avatar
Andrei Coman
2.326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger