AcasăNewsTrocul UDMR: Ardealul pentru Legea amnistiei!

Trocul UDMR: Ardealul pentru Legea amnistiei!

Daca pica in capcana UDMR, Dragnea isi poate lua adio de la putere

Daca vrei sa-ti dai foc la valiza electorala, fa ce face PSD si intra la negocieri cu UDMR pe un troc de genul Legea amnistiei si a gratierii pentru autonomia secuilor din Transilvania! Adica, un fel de libertatea lui Dragnea pentru Ardealul sfant Garantat ca nici urmasii urmasilor tai nu vor mai pupa vreun loc prin Parlamentul Romaniei!

Daca pica in capcana UDMR Dragnea isi poate lua adio de la putere

Ruperea unei bucati din trupul tarii e cerut de organizatia secesionista UDMR la intervale regulate si cam mereu cand guvernul aflat in tranzit pe la Palatul Victoria raceste. Cum e si cazul social-democratilor, in prezent. Asa ca pentru noi a devenit tot mai evident ce urmareste gruparea Korodi. Razboi civil in Transilvania, macel pe strazile din Targu Secuiesc, Odorhei, Miercurea Ciuc si cam pe unde mai atarna cate o carpa, pardon, asa-zis steag secuiesc.

Semjén Zsolt vicepremierul Ungariei ne a atentionat inca din vara ca dreptul la autonomie al maghiarilor e garantat de Declaratia de la Alba Iulia

In ce tara din Uniunea Europeana s-a mai pomenit ca sarbatoarea nationala prilejuita de aniversarea centenarului Marii Uniri sa fie stricata prin depunerea in Parlament a unui proiect de lege ce vizeaza obtinerea unui statut de autonomie speciala pentru judetele in care o minoritate nationala are o proportie semnificativa?! La Washington, un asemenea demers ar fi ajuns in cosul de gunoi de sub Biroul Oval, la Madrid, regele i-ar fi reactivat pe loc pe militarii odihniti dupa interventia din Catalunya, de asta-vara, iar de Paris n-are rost sa pomenim, ca pe acolo legea se aplica pe principiul „articolul si pulanul”.

Si, totusi… in Romania e posibil. Se spune ca politica e o curva, iar evenimentele recente ne si arata ce inseamna asta. Evident, cand scriem asa ceva nu ne referim la onorabilii si demnii lideri ai UDMR! Nicidecum, caci ei isi vand voturile, ci nu trupurile, cui da mai multa autonomie si nu bani, deci aici nu este vorba de prostitutie, cel mult e comert cu interese.

Dragnea, scapat cu tradare nationala?

Greu de crezut, dar totusi exista o minte creata care croseteaza la urmatorul scenariu: trece proiectul de lege al UDMR daca maghiarii voteaza in favoarea amnistiei si a gratierii. Calculul social-democratilor e simplu – Dragnea scapa de dosare si anchete si are liber pentru Cotroceni! Da, numai ca nu cred sa mai apuce alegerile prezidentiale!

Romanul inghite mizerii, accepta sa stea in coloana pe Valea Prahovei si sa plateasca benzina de 1,5 euro pe litru, nu zice nimic de preturile mari, dar sa nu-i iei pamantul pentru care a murit pe front tac’su mare, iar ma-sa a crescut orfana si amarata, ca ai dat de dracu’! Atat de simple sunt principiile acestui popor, ca nu-ti trebuie niciun studiu comandat pe bani grei la Vasile Dancu ca sa-i citesti sufletul.

Fara autostrazi construite si cu societatea scindata (aici a lucrat din greu aripa iohannisa, e „meritul” ei!), PSD-ului asta ii mai trebuie: sa cedeze santajului secesionist practicat de UDMR!

Vicepremierul Ungariei s-a inecat cu Romania Mare

Spuneam mai sus ca solicitarea UDMR nu-i noua, ideea in sine a mai fost vehiculata recent si de vicepremierul Ungariei. Servetelul lui Viktor Orban n-a avut nicio jena sa afirme cu ocazia intrunirilor Universitatii de Vara de la Tusnad: „Cand se sarbatoreste Centenarul, atat doar va rog frumos sa faceti – sa cititi declaratia de la Alba Iulia. Ati promis autonomie, ati promis drepturi maghiarilor, sasilor, minoritatilor din Romania, atat trebuie sa faceti, nimic altceva!”.

Da, am (re)citit declaratia de la Alba Iulia si am ajuns la concluzia ca nu meritati nimic din ce scrie acolo. Si nici n-o sa primiti vreodata ceva din ce e trecut in declaratia asta! Nu ne respectam cuvantul dat la 1918? Asa, si? Da-ti-l in judecata pe Ferdinand Intregitorul ca nu v-a recunoscut drepturile! Alta intrebare!

Tudorel stie: „Toti vor Legea amnistiei si a gratierii”

Pe sleau si cu subiect si predicat, Tudorel Toader le scoate pe nas ipocrizia celor care urla de groaza amnistiei pe care o pregateste PSD. De unde atata cadou doar pentru Liviu Dragnea? Sa fim seriosi, ministrul Justitiei are dreptate cand le cere jurnalistilor sa gandeasca, iar colegilor din Parlament sa mai lase pudibonderia politica la garderoba: „Va dau un raspuns pe care chiar as vrea sa-l luati doar in limita raspunsului. Sa nu va imaginati ca un astfel de act de clementa si-l doresc doar unii!”. Peste trei sferturi din Opozitie ar zice „bogdaproste, sa fie primit!” pentru acest dar de Sarbatori, cu adevarat neasteptat, dar atat de asteptat.Scurt si cuprinzator, s-a inteles latrailor din #Rezist?

author avatar
Nicholas Cezar
470 afisari

4 COMENTARII

  1. Dragnea si PSD s-au vandul lui Putin, au promis deja Ardealul lui Victor Orban, mana drapta a lui Putin in Europa si Moldova va merge catre rusi. Dezmembrarea Romaniei pare a fi prioritatea numarul unu a bolsevicilor de la putere. Astazi un jurnalist turc din opozitie a fost arestat pe teritoriul tarii noastre si va fi extradat catre Erdogan ceea ne arata ca sunt si sclavii turcilor deopotriva.. Dobrogea promisa lui Erdogan ?

    • Ai dreptate, cam astea sunt jocurile. Dragnea e omul rusilor. Ce naiba cauta Teodorovici pe 1 decembrie seara la Moscova?

  2. Lagarele dintre cracii ma-tii, degeaba il injuri pe ala cu Siberia, ca are dreptate. Mai bine injura-l pe ziaristul kaghebist Cezar NIcholas. Care nici nu exista, e doar un pseudonim.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger