AcasăNewsTrocul rusinii cu resursele energetice ale Romaniei

Trocul rusinii cu resursele energetice ale Romaniei

Ati auzit voi de un anumit individ pe nume Peter Szijjarto? Da, el este ministrul de Externe al Ungariei si acelasi individ care a interzis oficialilor maghiari sa participe la orice fel de festivitati privind Centenarul Marii Uniri. Un „prieten” declarat al romanilor de pretutindeni…

Domnul Szijjarto a fost la Bucuresti si s-a intalnit cu Tariceanu, cu Dragnea si cu Melescanu. Cica s-a vorbit despre cooperare, prietenie, dezvoltare, aprofundare, cercetare, despre noi oportunitati regionale si alte subiecte asemenea, care nu spun absolut nimic romanului de rand. Ulterior s-a povestit ceva despre  securitatea energetica a Ungariei, pe baza de resurse romanesti. Altfel spus, cum in pusta lor nu se prea gaseste nimic, probabil ca Budapesta a subscris sa puna multe batiste peste tambal privind autonomia Tinutului Secuiesc pentru anul in curs, ca sa ia ce-i trebuie de la noi.  Asta suna cam asa: resurse romanesti pentru Ungaria pentru un Centenar linistit. Ei se aleg cu petrol si gaze, noi o sa ne mai pacalim un pic istoric molfaind la fasolea cu carnat traditionala si micii zemosi pe sub faldurile festive ale flamurilor tricolore ce vor sfida vantul in numele gloriei stramosesti. Agitatia pentru autonomia Tinutului Secuiesc va fi, strategic, amanata pentru „la anu’”, vreme in care Budapesta va suge etern energie ieftina de la noi, si nu de la rusii care se stie ca, din vreme in vreme, la cam vine sa stranga robinetii de la Gazprom in functie de nervii din capul domnului Putin. Din nou dam mult, pentru foarte putin. Sau pentru nimic. Din nou, clasa politica romaneasca se arata gata sa se faca pres pentru a obtine un armistitiu de scurta durata. E cam ca pe vremuri: le dam dijma pentru cateva luni de liniste aparenta. Dam si tot dam. De luat, luam praful de pe toba si cu acest pret castigam pacea mintilor unor politicieni care refuza sa fie barbatii de stat ai vremurilor lor. Mai tineti minte sintagma „exploatarea omului de catre om”? Dupa descalecarea lui Peter Szijjarto la Bucuresti cred ca am putea vorbi lejer despre „exploatarea romanului de catre ungur”. N-a fost un schimb. Le-am facut un cadou. Este dezamagitor sa constati atata lipsa de snaga in politicienii zilei. Este trist sa ajungi sa te bagi voluntar sluga celor care ne-ar vrea stersi din istorie. O tara frumoasa cu conducatori umili nu va sta la masa liderilor Europei niciodata. Inca odata, romanul s-a inecat ca tiganul la mal.

author avatar
Andrei Coman
1.240 afisari

3 COMENTARII

  1. sa citeasca chinezii articolul asta, mai ales ca ungurilor le promiteti gaze de 10 ani! Acum, cand dupa presiuni enorme si cu promnisiunea aliantei oculte impotriva statelor din jur, in sfarsit le dati ii injurati, apoi le veti opri din nou.

  2. Ce sa-i faci! Daca nu avem si noi un presedinte nervos, asa cu au rusii… dar vorba aia, capul plecat, sabia nu-l taie!

  3. Pai, dupa Fundatia GIJDU care intre timp s-a epuizat. trebuia ca ungurii sa mai vrea ceva din Romnania pana la … tinutukl secuiesc. Mda … de tradatori, Romania si romanii nu au dus lipsa niciodata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger