AcasăNewsTrocul cu haine la cocteil-party in Germania

Trocul cu haine la cocteil-party in Germania

Petrecaretii pot alege dintre hainele de firma aduse la cocteil

Criza economica din UE i-a determinat pana si pe germani, care pareau feriti de efectele recesiunii, sa stranga cureaua. Ei, dar si americanii, merg la cocteil-party-uri speciale, unde schimba haine intre ei.

Petrecaretii pot alege dintre hainele de firma aduse la cocteil

Barterul, mai pe romaneste troc, a ajuns sa fie tot mai utilizat, chiar si in alte domenii decat la schimbul produselor sau al utilizarii „la comun” a masinilor si chiar a bicicletelor. Potrivit publicatiei germane Der Spiegel, in saloanele cu staif din Berlin sau din alte mari orase din Germania au loc „party-uri de schimb”.

Denumirea poate parea bizara, dar acest tip de intalniri a luat un mare avant, inclusiv in SUA. Concret, dupa anuntarea petrecerii respective in media, cei interesati vin cu haine, incaltaminte si/sau articole de marochinarie – neaparat de marca! – pe care le predau unor grupuri de sortatori, primind in schimb niste jetoane de anumite valori. In timp ce petrecaretii stau la un cocteil si asculta muzica, intr-un magazin creat ad-hoc in incinta sunt aranjate bunurile, iar ulterior, doritorii pot cumpara haine, pantofi sau genti „noi”, pe baza jetoanelor.

author avatar
Arpad Dobre
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger