AcasăNewsTrenurile CFR, depasite de biciclete!

Trenurile CFR, depasite de biciclete!

Restrictiile de viteza au exasperat calatorii!

Daca n-ar fi de plans, “recordurile” companiei nationale de transport feroviar s-ar numi, cu putina indulgenta, insolite: vine 2017, iar in Romania trenurile isi reduc viteza, chiar la 5 kilometri pe ora, datorita celor 525 de portiuni de trafic cu sine uzate. Adunata, distanta restrictiilor de viteza depaseste o mie de kilometri.

Restrictiile de viteza au exasperat calatorii!

Lungimea liniilor de cale ferata in exploatare insumeaza 10.700 de km, dintre care cele electrificate nu depasesc 4000 de km, cam 37 % din reteaua nationala – oricum la acest capitol stam bine.

Stam, dar nu reparam nimic: se estimeaza ca peste 8000 de kilometri de sina necesita interventii si modernizari, iar anul acesta s-au reparat…17 kilometri! Desi caile ferate sunt considerate obiectiv strategic, statul nu are bani pentru ele, iar fondurile europene atrase de CFR pentru modernizarea tronsoanelor sunt insuficiente. Reparatiile capitale si ridicarea restrictiilor de viteza(restrictii care au exasperat calatorii) au costat compania 80 de milioane de lei, un ac in carul cu fan, se vede treaba, caci vor exista 400 de zone unde trenurile vor circula, in continuare, cu viteza limitata! Din nou, Romania este pe cale sa piarda peste 3 miliarde de euro bani europeni pentru nenumaratele amanari in reabilitarea caii ferate. Mai mult santierele incepute de mai bine de patru ani, in vestul tarii, cu bani aprobati de Comisia Europeana, nu sunt finalizate nici in ziua de azi.

author avatar
Bogdan Borcea
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger