Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Trei romani, de negasit dupa trecerea uraganului Irma

Trei romani, de negasit dupa trecerea uraganului Irma

Autor:

Trecerea uraganului Irma a iscat ingrijorare in randul familiilor a trei romani aflati in insula St. Marteen.

 

maesediu Trei romani, de negasit dupa trecerea uraganului IrmaCei trei compatrioti, despre care apropiatii nu mai stiu nimic, pentru ca nu au putut lua legatura cu ei – avand in vedere ca, pe fondul conditiilor meteo potrivnice, comunicatiile sunt afectate – sunt cautati la aceasta ora. Din directia Ministerului roman de Externe s-a anuntat deja ca “Ambasada Romaniei la Washington a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile din St. Marteen, pentru a verifica situatia acestora”.

Totodata, MAE transmite, printr-un comunicat, faptul ca se fac demersuri si pe langa responsabilii francezi si olandezi, pentru a se afla informatii cu privire la “existenta unor cetateni romani in zona afectata”.

Apogeul, asteptat sa se produca pe 10 septembrie 

In cursul zilei precedente, dinspre MAE se facea public – prin intermediul unei informatii de calatorie pentru statul Florida si in Caraibe – faptul ca autoritatile americane au prognozat faptul ca in zilele urmatoare uraganul Irma – considerat unul dintre cele mai puternice care s-au abatut asupra Statelor Unite – ar putea produce inundatii masive, fiind asteptat ca vantul sa sufle si cu peste 295 km/h. “In Florida a fost decretata stare de urgenta, iar efectele uraganului sunt asteptate in perioada 8 – 11 septembrie 2017, cu apogeul in data de 10 septembrie 2017. Sunt luate masuri de evacuare a persoanelor aflate in zonele joase, scolile sunt inchise incepand cu data de 6 septembrie 2017, iar cetatenii sunt avertizati sa faca provizii de apa potabila, alimente, medicamente si sa fie pregatiti in orice moment pentru o evacuare rapida, daca va fi cazul”, mentioneaza oficialii ministerului.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!