AcasăNewsTrei preoti trimisi in instanta in aceeasi cauza

Trei preoti trimisi in instanta in aceeasi cauza

Trei slujitori ai Bisericii, asupra carora planeaza una si aceeasi acuzatie, vor ajunge in fata magistratilor de la Tribunalul vasluian.

Procurorii de la DNA Iasi il acuza pe cei trei preoti, cercetati la momentul de fata in regim de arest la domiciliu, de santaj. Este vorba despre un preot arhimandrit la Catedrala Episcopala Husi, Sebastian Cristi Jitaru, despre un preot de caritate la Spitalul Judetean Vaslui, Gheorghe Damian, dar si despre un preot paroh, Razvan Mihail Bumbu, de la Parohia vasluiana Valeni.

Din rechizitoriul facut public, joi, de catre anchetatorii DNA intr-un comunicat reies urmatoarele aspecte:

„In perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a amenintat o persoana din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru aceasta din urma, in scopul de a dobandi, in mod injust, atat un folos patrimonial cat si unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

In aceeasi maniera au procedat si ceilalti doi inculpati in intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea ca acestia au pretins doar suma de 50.000 euro, fara vreo alta „avansare”.”

author avatar
Cristina Stefan
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger