AcasăNewsTrei luni de iad pentru soferi

Trei luni de iad pentru soferi

De mai multa vreme, conducerea Politiei Rutiere a facut lobby pentru modificarea legislatiei si inasprirea pedepselor aplicate celor care incalca flagrant regulile de circulatie.

Filtrele de circulatie se vor inmulti simtitor in urmatoarea perioada

S-a propus chiar si adoptarea severului cod rutier spaniol, in care se prevede inchisoarea pentru sicanarea in trafic, dar totul in zadar. Accidentele cu victime se tin lant pe drumurile patriei. Iar cum la noi nu absenta legilor este problema, ci faptul ca acestea nu se respecta, agentii de circulatie vor declansa actiuni de control fara precedent.

Viteza si bautura

Acestia sunt principalii doi dusmani de moarte carora trebuie sa le vina de hac in urmatoarele trei luni politistii de la Rutiera. Pentru ca aproape trei sferturi dintre accidentele care se petrec in Romania sunt din cauza vitezomanilor si a celor care nu se sfiesc sa traga cate „una mica” inainte sa se suie la volan. Drept urmare, s-a intocmit un impresionant plan de actiune care se va intinde pe trei luni, timp in care se vor organiza mii de filtre rutiere. Iadul pentru soferi a inceput chiar din acest week – end, cand intreaga tara a fost impanzita cu asa – numitele avalanse de radare, instalate si cate cinci – sase succesiv, pe acelasi drum.

Blestemul rovignetelor

In plus, agentilor de circulatie le-au fost improspatate proviziile de aparate de tip alcooltest, fiind instruiti sa le foloseasca din plin la orice control de rutina. De asemenea, in marile orase se vor afla sub o stricta monitorizare si taximetristii, considerati a se afla, de multe ori, la originile haosului din trafic. Astfel ca, in acest sezon, drumul celor care pleaca in concediu cu masina la munte sau la mare se dovedeste de pe acum a fi un adevarat chin, mai ales ca imbunatatirile infrastructurii or fi ele sublime, dar lipsesc cu desavarsire. La toate acestea se adauga, bineinteles, blestemul rovignetelor, care a lovit deja zeci de mii de soferi ce s-au trezit cu amenzile acasa.

author avatar
Toni Matei
999 afisari

3 COMENTARII

  1. ce spuneti voi domni deputati propun altceva avertismente sa nu mai fie sanctionati ei si odraslele lor tinute in puf

  2. dar tiganii ce circula cu masini cu nr galbene de Franta cum vor fi sanctionati daca nu au rovigneta sau depasesc viteza legala? unde se trimite procesul verbal de contraventie? la cosul de gunoi, nu?

  3. Dar cei cu numere de bulgaria, scrise cu litere chirilice, pe care nu poti sa le retii? si daca sunt prinsi circuland cu viteza, onorata politie le expediaza in bg, pe numele unei societati fantoma , care va trebui sa comunice cui a incredintat auto, si daca nu comunica?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger