AcasăNewsTrei cutremure in Romania, la un interval de doar patru ore!

Trei cutremure in Romania, la un interval de doar patru ore!

Nu mai putin de trei miscari telurice s-au produs, intr-un interval de aproape patru ore, in decursul primei parti a zilei de marti.

Toate seismele inregistrate -pana la aceasta ora – in ziua de 27 octombrie s-au produs in judetul Galati, iar cel mai recent a avut loc la ora 14.26, fiind, de altfel, si cel mai slab ca intensitate din seria celor trei. A avut, conform informatiilor date publicitatii de catre specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului, doar 2 grade pe Richter, fiind un cutremur de suprafata (inregistrat de aparate la doar 6 kilometri sub nivelul solului).

Un alt cutremur s-a produs in jurul pranzului, la ora 13.08, si tot la 6 kilometri adancime. A fost cel mai puternic din randul celor produse, pana la acest moment, pe parcursul zilei de marti, avand magnitudine 3.1 pe scara Richter.

Nu in ultimul rand, prima miscare telurica de marti s-a inregistrat dimineata, la ora 10 si 17 minute, tot in judetul Galati. Specialistii au anuntat ca respectivul seism a avut 2.2 grade pe Richter.

Si in zona Vrancea, activitatea seismica se mentine destul de intensa, in cursul zilei trecute producandu-se doua cutremure, cel mai recent fiind inregistrat de seismografe seara trecuta, cu putine minute inainte de ora 21, avand magnitudinea 3.3 grade pe Richter.

sursa foto: captura infp.ro

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger