AcasăNewsTrei cutremure in judetele Buzau si Vrancea, la distanta de cateva ore!

Trei cutremure in judetele Buzau si Vrancea, la distanta de cateva ore!

Pamantul s-a cutremurat de trei ori, joi, intr-un interval de cateva ore, in zona Vrancea. Seismele nu au fost, insa, puternice, avand o intensitate de pana la 3.2 grade pe scara Richter.

Primul din seria de trei cutremure a avut loc la primele ore ale diminetii, mai exact la ora 6.25, in judetul Vrancea, la o adancime de 87 de kilometri si a avut 2.7 grade pe scara Richter. Al doilea, conform precizarilor expertilor Institutului National de Fizica a Pamantului, a avut loc la circa doua ore si jumatate mai tarziu, mai precis la ora 8.48. De aceasta data, miscarea telurica, de 2.6 garde pe scara Richter, s-a produs in judetul Buzau, la o adancime de 96 de kilometri.

Nu in ultimul rand, un al treilea cutremur, si cel mai puternic din seria celor produse joi dimineata, a avut loc la ora 11 fix. Nici acesta nu a fost un seism de adancime, inregistrandu-se la 130 de kilometri adancime, conform datelor publicate pe site-ul INFP. Seismul de 3.2 grade pe scara Richter, din judetul Buzau, a avut epicentrul la 41 de kilometri de Covasna, ala 47 de kilometri de Ramnicu Sarat, la 52 de kilometri de orasul Focsani si la 56 de kilometri de Buzau.

Va reamintim faptul ca, de la inceputul anului 2015, cel mai puternic cutremur care a avut loc in Vrancea, zona foarte activa din punct de vedere seismic, a avut 4.3 grade pe scara Richter si s-a produs pe 4 ianuarie, in judetul Buzau.

sursa foto: zdbc.ro

author avatar
Cristina Stefan
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger