Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Trei cutremure in decurs de cateva ore, in tara

Trei cutremure in decurs de cateva ore, in tara

Autor:

Pamantul s-a miscat in trei randuri, in ultimul interval orar, cel mai puternic dintre seisme avand 4 grade pe Richter.

 

cutremur1 350x225 Trei cutremure in decurs de cateva ore, in taraAcesta a fost, de altfel, si primul din seria acestor trei cutremure inregistrate la nivelul tarii, incepand de sambata seara. Din informatiile facute publice de catre specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului rezulta ca seismul in cauza a avut epicentrul in judetul Buzau si ca s-a produs cu un minut dupa ora 20, pe 6 mai, la o adancime de circa 130 de kilometri.

La aproape o ora si jumatate distanta, un alt cutremur s-a produs in tara, de aceasta data in judetul Vrancea. A fost o miscare telurica de 3 grade, inregistrata la ora 21.36, ce s-a produs la o adancime de peste 162 de kilometri.

Duminica dimineata, in schimb, seismografele au inregistrat o miscare telurica mai slaba, de doar 2 grade pe scara Richter. Cutremurul ce a avut loc la 26 de minute dupa ora 7 a fost unul de suprafata si a avut epicentrul in judetul Botosani, din catre au transmis reprezentantii INFP.

Cel mai puternic seism din randul celor care s-au inregistrat in tara de la inceputul anului ramane cel din 8 februarie, care a avut 5 grade pe Richter si a fost resimtit inclusiv in Bucuresti.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!