AcasăNewsTrei cutremure de peste 5 grade in Italia, in decurs de o...

Trei cutremure de peste 5 grade in Italia, in decurs de o singura ora (VIDEO)

Miscarile telurice nu par sa le mai dea pace italienilor si nici sa tina cont de faptul ca in unele zone ale tarii a nins, miercuri dimineata, iar temperaturile erau scazute, specifice iernii. In decurs de doar 60 de minute, au avut loc nu mai putin de trei cutremure cu magnitudine insemnata, resimtite inclusiv la Roma.

Dupa ce Amatrice a fost puternic afectat de cutremurele produse in a doua parte a anului trecut, de aceasta data un cutremur de peste 5 grade, inregistrat in cursul diminetii, a avut epicentrul in apropiere de aceasta localitate. Confom La Stampa, ar fi fost vorba despre un seism de 5.3 pe Richter, reperat de aparate la ora locala 10.25 – adica la 11.25- ora Romaniei. La mai putin de o jumatate de ora, adica la 11 si 14 minute, a avut loc un alt seism, de aceasta data mai puternic, de 5. 5 grade pe scara Richter, pentru ca la 11 si 25 de minute, ora locala, sa se produca un al doilea seism de 5.3 grade pe Richter, dar al treilea din seria miscarilor telurice din prima parte a zilei de 18 ianuarie.

Conform presei locale, ca urmare a producerii seismelor, s-a decis evacuarea temporara a metroului de la Roma, la fel si cateva scoli din capitala italiana.

Va amintim ca un seism de 6.2 grade, cu epicentrul in Amatrice, a curmat in august anul trecut peste 200 de vieti, punand la pamant un nuamr insemnat de cladiri- case ale oamenilor, biserici, dar si alte sedii de institutii.

[youtube]_ILzVwaZLx8[/youtube]

[youtube]_ovUAOZdfh4[/youtube]

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger