AcasăNewsTrei armate din Orientul Mijlociu, in alerta maxima

Trei armate din Orientul Mijlociu, in alerta maxima

Cel putin opt ofiteri de rang superior au fost ucisi in exploziile a doua masini-capcana, la sediul Securitatii siriene din Quneitra, Inaltimile Golan.

La granitele cu Siria, toata lumea e cu ochii pe toata lumea

Surse ale serviciilor secrete occidentale dezvaluie ca ofiterii erau „putini” sirieni, dar cei mai multi erau iranieni, din Brigazile Al Qods.

Comasare de trupe la granite

Ofiterii se duceau la o sedinta pentru a pregati ofensiva impotriva islamistilor care lupta in Siria pentru rasturnarea regimului. In urma exploziilor, armata siriana a comasat trupe la granitele cu Iordania si Israelul, „dovedind mobilitate de miscare”, dupa cum isi scriau rapoartele agentii occidentali. Armatele iordaniene si israeliene, plus trupele speciale americane din Iordania, au instaurat gradul de alerta maxima.

Ofensiva impotriva islamistilor, amanata

Conform surselor oficiale siriene, dispozitivele explozive au fost atasate de zidul exterior al cladirii Securitatii, dar serviciile de informatii occidentale au raportat ca a fost vorba de doua masini-capcana, una de o parte a drumului si cealalta pe partea opusa, care au fost detonate cand au trecut masinile cu ofiteri. Nu a fost niciun supravietuitor. Atentatul a fost revendicat de frontul islamist din Siria, Jabhat al Nusra. Faptul ca elicopterele siriene au aparut imediat pentru a ridica trupurile neinsufletite indica faptul ca cei ucisi erau ofiteri de rang inalt, generali, sustin surse militare iordaniene. Niciunul dintre grupurile opozitiei siriene nu a transmis vreun comunicat cu acest prilej, ceea ce este socotit un fapt foarte rar. Militarii iordanieni cred ca moartea acestor generali a amanat pe timp nedefinit ofensiva brigazilor mobile siriano-iraniene impotriva islamistilor. Ei se bazeaza pe faptul ca strategia brigazilor mobile presupunea ca acestea sa actioneze la inceput in satele de-a lungul frontierei cu Israelul si Iordania.

author avatar
Adina Mutar
645 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger