AcasăNewsTreaba romaneasca: Guvernul nu poate da bani pentru Cumintenia Pamantului!

Treaba romaneasca: Guvernul nu poate da bani pentru Cumintenia Pamantului!

Dupa cum s-a desfasurat, scremut si infantil, campania de subscriptie publica pentru achizitionarea lucrarii lui Brancusi, a ajuns unde merita: intr-un punct mort.

Ministrul de Finante ne lamureste ca rectificarea bugetara din acest an, cea de-a doua, nu prevede alocarea de bani pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului desi Guvernul ar vrea sa o cumpere pana in iunie 2017 cu bani de la buget.

Nu au fost alocati bani pentru ca nu exista “temei legal”, spune Anca Dragu: “Bugetul se intocmeste pe baza legala existenta. Daca nu avem temei legal, nu putem aloca o suma in buget, ca atare nu exista o suma alocata Ministerului Culturii.”

Dar mai e ceva: pentru achizitionarea operei de arta, trebuie sa asteptam aprobarea in Parlament a proiectului de lege referitor la Cumintenia Pamantului, spune purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

De ce s-a ajuns in situatia asta, nici cei in drept sa o faca, adica senatorii si deputatii, nu pot raspunde: momentan, Parlamentul nu are activitate, iar alesii sunt plecati in campania electorala. Asa ca propunerile pentru soarta sculpturii vor ajunge pe ordinea de zi cand or avea ei chef. Ca timp este, “pana la 31 decembrie 2017 exista posibilitatea ca oamenii sa solicite returnarea banilor”, stie Gigel Stirbu, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, care completeaza optimist, ca prin iunie 2017 ar exista posibilitati ca opera de arta sa fie cumparata de Guvern.

author avatar
Bogdan Borcea
187 afisari

1 COMENTARIU

  1. Fratilor , avem nevoie de bani pentru medicamente, pentru scoli , etc . si unora le trebuie mogildeatza asta de statuie care la o licitatie este sub un milion. Sa si-o pastreze proprietarii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger