Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Tranzactii in euro cu costuri mai mici in intreaga UE

Tranzactii in euro cu costuri mai mici in intreaga UE

Autor:

Comisia Europeana a propus ca termenii de tranzactionare aplicati pana acum doar in zona euro sa fie extinsi si la statele membre din afara ei.

 

euro 1 720x406 Tranzactii in euro cu costuri mai mici in intreaga UE

O prioritate a Comisiei Juncker este crearea unei piete unice mai aprofundate si mai echitabile, in care persoanele, serviciile, bunurile si capitalurile sa circule liber

Toti consumatorii si companiile vor putea beneficia pe deplin de avantajele pietei unice atunci cand trimit bani, retrag numerar sau efectueaza plati in strainatate, acelasi comision – mic sau zero – urmand sa fie platit atat pentru tranzactiile transfrontaliere in euro, cat si pentru cele efectuate in tara, in moneda locala oficiala, arata Comisia Europeana. Valdis Dombrovskis, vicepresedintele responsabil cu stabilitatea financiara, serviciile financiare si Uniunea pietelor de capital, a declarat: „Cetatenii si companiile din tarile care nu fac parte din zona euro vor beneficia de aceleasi conditii ca si rezidentii din aceasta zona atunci cand fac plati transfrontaliere in euro. Astfel, toti cetatenii europeni vor putea face transferuri transfrontaliere in euro, platind aceleasi comisioane ca pentru tranzactiile interne. Propunerea prevede, de asemenea, o transparenta totala in ceea ce priveste conversia valutara atunci cand consumatorii platesc cu cardul intr-o tara care nu are aceeasi moneda ca a lor.Propunerea prevede, pentru platile transfrontaliere in euro, perceperea unor comisioane identice cu cele pentru platile nationale echivalente, efectuate in moneda locala, ducand astfel la scaderea acestora. Aceasta este o schimbare majora, deoarece comisioanele ridicate percepute in prezent reprezinta un obstacol in calea pietei unice, afectand activitatile transfrontaliere ale populatiei (achizitionarea de bunuri sau servicii intr-o alta moneda) si ale companiilor, in special IMM-uri. Propunerea legislativa urmeaza sa fie transmisa Parlamentului European si Consiliului UE pentru adoptare.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!