AcasăNewsTransgaz: Vom racorda toate localitatile din tara la gaz metan

Transgaz: Vom racorda toate localitatile din tara la gaz metan

Ion Sterian, director general al Trans­gaz, a anuntat miercuri la o conferinta or­ganizata de Aspen la Ploiesti ca Trans­gaz are in programul de dezvol­tare un proiect de peste 3.200 de km de con­duc­ta care sa racordeze toate localitatile tarii la sis­temul national de gaze, si ulterior la partea de distributie, si care sa ajute la relansarea in­vestitiilor in tara.

Reteaua de transport actuala a Transgaz are 14.000 km, iar reteaua totala are 50.000 de km, in conditiile in care Ungaria are in total 100.000 de km. Romania este pe locul 4 la productia de gaz in UE, cu aproape 9 mld. mc pe an, in timp ce Ungaria importa 90% din consum.

„Zilele urmatoare se va lansa cea mai ma­re licitatie din tara, care are loc in acest an. Lici­ta­tia va fi  de aproximativ 300 de milioane de euro, iar banii vor merge spre conducta Tuzla – Po­disor, care sa preia gazele din Marea Nea­gra“, a spus Ion Sterian. Aceasta este conducta care va aduce gazul din Marea Neagra la statia Podisor, in judetul Giurgiu.

Sterian afirma ca acest gaz va fi consumat local. „Din discutiile mele cu investitorii din Marea Neagra si din declaratiile lor publice, ga­zele vor intra in sistemul national de trans­port al Romaniei. Prima lor tinta este piata locala, aici programele de guvernare trebuie sa duca la relansarea investitiilor in Romania pe partea de chimie, petrochimie.“

author avatar
Andrei Coman
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger