Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Tramvaiele din Capitala nu vor avea aer conditionat prea curand

Tramvaiele din Capitala nu vor avea aer conditionat prea curand

Autor:

A trecut aproape o jumatate din prima luna de vara, un Ciresar care a adus deja temperaturi peste medie. Iar locuitorii Capitalei care circula zilnic cu mijloacele de transport in comun de suprafata resimt din plin caldura din troleibuze sau tramvaie.

 

trambai 654x500 Tramvaiele din Capitala nu vor avea aer conditionat prea curand

Nu degeaba sunt pregatite doamnele cu evantaie cand urca in tramvaiele din Bucuresti

Sunt dati in care la atmosfera demna de o veritabila sauna -la care unii au chiar fara sa vrea abonament- contribuie din plin si aglomeratia din aceste mijloace de transport, nemaivorbind de cea din trafic, care adunate sporesc chinul si tocesc rabdarea calatorilor care cauta zadarnic solutii pentru a indura astfel de situatii, pana ajung sa coboare.

Iar datele comunicate miercuri de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) nu sunt tocmai pe care le asteptau optimistii care visau la aer conditionat si in tramvaiele din Capitala, spre exemplu. Totul avand in vedere ca “proiectul de modernizare a peste 250 de tramvaie cu sistem de climatizare in salonul de calatori, licitatia a fost anulata, intrucat pentru loturile respective nu au fost depuse oferte sau au fost depuse oferte neconforme”, ceea ce inseamna ca “procedura de licitatie va fi reluata”.

Totodata, RATB-ul anunta ca “are in derulare si un contract pentru dotarea cu instalatii de climatizare a 100 de troleibuze. Pana acum, au fost montate si se afla in probe sau sunt in diverse stadii de executie 25% din troleibuzele incluse in programul de modernizare, iar primele 14 troleibuze cu aer conditionat sunt in traseu si sunt incluse permanent in parcul circulant, inclusiv sambata si duminica”.

Lucrurile stau ceva mai bine cand vine vorba despre autobuzele ce ruleaza in Capitala. Din cele 993 de autobuze Mercedes Citaro aflate in parcul Regiei, peste 500 sunt dotate cu instalatii de aer conditionat, oficialii transmitandu-le calatorilor ca “RATB are deja in derulare un contract de executie pentru montarea de instalatii de climatizare pe inca 150 de autobuze fara astfel de dotari”.

sursa foto: Facebook/RATB    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!