AcasăNewsTraim prea bine, ba avem bani si sa economisim!

Traim prea bine, ba avem bani si sa economisim!

Capetele luminate aflate la conducerea tarii au mai slobozit o teorie creata. Conform mintilor destepte de la  Comisia de Insolventa la Nivel Central, o familie alcatuita din doi adulti si doi copii, care locuieste la oras, poate trai rezonabil cu suma de 2.600 de lei pe luna. Atentie, rezonabil, adica si un film, si o iesire in oras! Daca aceeasi familie se muta la tara, ii ajung 2.100 lei.

Cum au calculat traiul zilnic specialisii de la Comisia de Insolventa la Nivel Central, habar nu am, dar ei zic asa: cheltuieli lunare de aproape 800 de lei de adult, in jur de 590 de lei pentru un copil de peste 14 ani si aproape 420 de lei pentru un copil sub 14 ani. Asadar, un total de 2.600 de lei pe luna! Din aceasta suma, cel mai mare procent (41%) va fi alocat pentru mancare si bautura, facturile la utilitati fiind estimate la aproape 400 de lei pe luna; ca fapt divers, intretinerea la doua camere in Bucuresti (si doua persoane, nu patru!) se ridica la 370 de lei pe timp de iarna! Celelalte facturi – curent, telefon, televizor si Internet, nu se mai pun! Sa ne amuzam in continuare cu desteptii din Comisia de Insolventa la Nivel Central: 215 lei ar trebui sa ajunga pentru transportul lunar, 139 lei pentru imbracaminte, 53 lei pentru cultura (53 de lei costa, in medie, un bilet la teatru pentru o persoana, caz in care, probabil, se merge cu schimbul). Ba, atentie, mai raman si 236 de lei pe luna de economisit!

Decizia nr.7/2018 a intrat in vigoare miercuri, 16 ianuarie, iar in ea se stipuleaza urmatoarele: „Valoarea cosului minim lunar de consum reprezinta pragul minim sub care nu pot fi stabilite cheltuielile pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil. Aceasta valoare reprezinta suma de bani din veniturile debitorului care nu poate fi oprita pentru plata datoriilor, deoarece ii este necesara pentru acoperirea cheltuielilor indispensabile asigurarii traiului zilnic pentru sine si familia sa. Valoarea cosului minim lunar de consum este minimul necesar pentru asigurarea respectarii drepturilor, libertatilor fundamentale si demnitatii umane ale debitorului si ale persoanelor carora acesta le asigura ori le datoreaza, in conditiile legii, intretinere in mod curent. Iar cifrele si calculele le-am enumerat mai sus, imi este jena sa revin asupra lor.

Orice om cu capul pe umeri realizeaza ca,  la nivelul preturilor din Romania, o familiei din patru membri poate trai decent cu un venit lunar cumulat de cel putin 5000 de lei.

author avatar
Nicholas Cezar
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger