AcasăNewsTraian Basescu: "Singurul lucru pe care il reprosez sefei DNA este recurgerea...

Traian Basescu: „Singurul lucru pe care il reprosez sefei DNA este recurgerea la arestari”

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a facut cateva declaratii extrem de interesante despre Laura Codruta Kovesi, sefa Directiei Nationale Anticoruptie.

Prezent luni la Adevarul Live, Traian Basescu a recunoscut ca „nu am nicio retinere sa spun mai dati-i un mandat lui Kovesi”. In plus, fostul presedinte al Romaniei o lauda pe sefa DNA si spune ca, in momentul in care a numit-o in fruntea institutiei,

„Laura Codruta Kovesi avea toate atuurile de partea ei. Era femeie, tanara, avea 33 de ani, fusese sportiva, nu avea probleme cu elefantii si nu era suspectata de legaturi cu ce era atunci prin Pachet”.

Totusi, Traian Basescu este de parere ca sefa DNA are si mici probleme. „Singurul lucru pe care pot sa il reprosez este recurgerea la arestari. Partea spectaculara ar putea sa lipseasca. De asemenea, am auzit ca se pregatesc mici modificari prin salile de judecata. Se pare ca urmeaza sa faca niste piedestale. Avocatul sa aiba un piedestal de 10 centimetri, procurorul de 40 de centimetri si judecatorii de 45 de centimetri. Ori asta nu se poate! Judecatorul este Dumnezeul care sta pe scaun si da cu ciocanelul. Intr-un stat de drept, procurorul este egal cu avocatul”.

author avatar
Cristi Ionita
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger