AcasăNewsTraian Basescu s-a intalnit, la Lima, cu omologul peruan, Ollanta Moises Humala...

Traian Basescu s-a intalnit, la Lima, cu omologul peruan, Ollanta Moises Humala Tasso

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a intalnit, marti, la Lima, cu omologul sau peruan, Ollanta Moises Humala Tasso, aceasta fiind prima vizita in Peru facuta de un sef de stat roman dupa 1990.

Basescu a fost primit de presedintele peruan, Ollanta Moises Humala Tasso, la Palacio de Gobierno, ceremonia de intampinare avand loc in fata palatului presidential, amplasat in piata central din Lima. Seful statului roman a primit salutul garzii de onoare din Peru.

Cei doi presedinti poarta convorbiri oficiale, urmand ca apoi sa faca si declaratii de presa.

Traian Basescu a ajuns in Peru luni, fiind asteptat pe Aeroportul din Lima de ministrul peruan al Apararii alaturi de aproximativ 150 de soldati din Garda de Onoare.

Presedintele Romaniei urmeaza sa se intalneasca si cu presedintele Congresului din Peru, Victor Isla Rojas, precum si cu primarul din Lima, Susana Villaran del Puente.

Aceasta este prima vizita in Peru a unui sef de stat roman dupa 1990. Basescu a participat, sambata si duminica, si la Summit-ul CELAC-UE de la Santiago de Chile, si va reveni in tara miercuri dupa-amiaza.

author avatar
Alina Costache
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger