AcasăNewsTraian Basescu: "Nu cred in justitia care se face prin zdrobirea inculpatului"

Traian Basescu: „Nu cred in justitia care se face prin zdrobirea inculpatului”

Acuzat ca a adresat cuvinte grele oamenilor legii, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a tinut sa faca o serie de precizari prin intermediul unui celebru site de socializare.

Printre altele, Traian Basescu sustine ca „eu cred in Justitie, dar nu cred in Justitia care se face prin zdrobirea cu anticipatie a inculpatului”.

In plus, fostul presedinte al Romaniei a anuntat ca „vedem mult prea frecvent inculpati scosi in catuse, cu presa anuntata din vreme, inculpati aflati sub presiunea publica a celor mai puternice institutii ale statului sau inculpati condamnati de televiziuni inainte de a fi judecati”.

Traian Basescu este de parere ca „daca nu a ucis, daca nu a violat, daca nu a falsificat probe, daca nu s-a sustras urmaririi penale, omul trebuie judecat neincarcerat. Doar asa justitia va fi credibila. In libertate, inculpatul se poate apara. Incarcerat preventiv, are sanse minime la aparare si zero la pastrarea demnitatii”.

Fostul presedinte al Romaniei a tinut sa aminteasca faptul ca „in timpul mandatului meu au fost judecati si condamnati Voiculescu, Nastase, Muresan (fost ministru), Remes (fost ministru), Codrut Seres (fost ministru), Nagy (fost ministru), Fenechiu si multi altii. Toti au fost anchetati si judecati in libertate (nu este meritul meu, ci al justitiei), cu respectarea integrala a drepturilor, inclusiv a demnitatii lor. De aceea si pedepsele aplicate de justitie au fost credibile”.

author avatar
Cristi Ionita
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger