AcasăNewsTraian Basescu: Nominalizarile pentru Buget si Cultura, nepotrivite. Il rog pe Ponta...

Traian Basescu: Nominalizarile pentru Buget si Cultura, nepotrivite. Il rog pe Ponta sa se mai gandeasca

Seful statului a declarat, vineri, legat de nominalizarile facute de Victor Ponta pentru ministerul Culturii si pentru postul de ministru delegat pentru Buget, ca nu este multumit de numele propuse, exprimandu-si rezervele fata de Rosalia Biro si Claudiu Manda.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca nu respinge propunerile, dar a facut un apel catre Victor Ponta sa se gandeasca la alte nume pentru aceste functii, pana la inceputul saptamanii.

”Eu le consider nepotrivite. Ceea ce nu inseamna ca astazi le-am si respins. De ce le consider nepotrivite? La ministerul Culturii, de la doamna Rosalia Biro am aflat si a aflat toata Romania ca nu are niciun biped in familie si, de asemenea, am aflat tot de la dansa ca in Romania se nasc tot mai putini bipezi. Cred ca avem o problema complicata de intelegere perfecta a limbii romane pentru un membru al Guvernului”, a declarat Basescu in conferinta de presa sustinuta vineri.

Acesta a explicat de ce are rezerve fata de nominlizarea Rosaliei Biro: ”Vreau sa fiu bine inteles. Am apreciat foarte mult ministri ca domnul Marko Bella sau modul in care si-a desfasurat mandatul Kelemen Hunor, deci nu este vorba despre o observatie facuta unui ministru care provine din minoritatea maghiara. Dar nu as vrea ca ministrul Culturii din Romania sa fie urmarit de povestile cu copiii bipezi din familie sau din intinsul patriei. Eu consider ca, alaturi de Ministerul de Externe, Ministerul Culturii este unul dintre cele mai sensibile ministere. Este esential ca, asa cum au fost predecesorii doamnei Biro, (ministrul, n.r.) sa fie un bun cunoscator al limbii romane”, a mai spus Basescu.

In ceea ce priveste desemnarea lui Claudiu Manda la Buget, seful statului a declarat ca nu si-l poate imagina la discutiile cu FMI, alaturi de ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

”Cea mai complexa experienta a domnului Manda este legata de functia de director la Casa Studentilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte intr-o sambata. Ministerul Bugetului inseamna mult mai mult. Justificarea ca domnul deputat a functionat in Comisia de Buget-Finante nu e un argument, acolo nu se discuta filosofia bugetara, prioritatile. Cred ca domnul Manda nu este potrivit pentru aceasta functie. Incerc sa imi imaginez discutia cu FMI, UE si Banca Mondiala cu cei doi ministri unul langa altul, doamna Petrescu incercand sa acopere golul de la CAS si sa rezolva problema MTO cu sufletul si domnul Manda cu experienta de la casa de cultura a studentilor”, a completat Traian Basescua, precizand ca el nu se opune promovarii tinerilor in Guvernul Romaniei.

author avatar
Alina Costache
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger