AcasăNewsTraian Basescu: Limba romana, un simbol fundamental ale unitatii noastre nationale

Traian Basescu: Limba romana, un simbol fundamental ale unitatii noastre nationale

Sarbatorim astazi unul dintre simbolurile fundamentale ale unitatii noastre nationale: limba romana, a transmis, duminica, presedintele Traian Basescu, cu ocazia sarbatoririi Zilei Limbii Romane.

„Avem o traditie spirituala care dovedeste, mai ales prin limba romana, ca apartinem unui spatiu de civilizatie europeana. Sunt convins ca, atat timp cat vom fi capabili sa transmitem de la o generatie la alta bogatia limbii romane si valorile care i-au consfintit perenitatea in cultura europeana si universala, putem sa fim mandri de identitatea noastra si de contributia pe care o putem avea impreuna la viitorul marii familii europene”, a mai aratat Traian Basescu.

„Doresc sa le multumesc romanilor din tara si mai ales celor aflati in afara granitelor care fac eforturi pentru a vorbi limba materna si pentru a pastra traditia si obiceiurile de acasa. Nu este usor si, de cele mai multe ori, pastrarea si cultivarea limbii materne sunt rodul unor eforturi pe care le apreciez in mod deosebit. De asemenea, doresc sa ii felicit pe cei care fac din limba romana subiectul unor performante culturale prin care intreaga tara s poporul roman devin cunoscute intregii lumi. La mult ani tuturor romanilor si tuturor celor care vorbesc limba romana!”, mai spune seful statului, citat de antena3.ro.

author avatar
Alina Costache
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger