AcasăNewsTraian Basescu: Ii voi chema pe romani sa se apere in strada!

Traian Basescu: Ii voi chema pe romani sa se apere in strada!

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca nu este necesara marirea taxei la carburanti, mentionand ca, daca va fi cazul, ii va chema pe romani sa se apere in strada.

Invitat la B1 TV, Traian Basescu a declarat ca nu va semna Scrisoarea cu FMI din doua motive: introducerea accizei la benzina si motorina si introducerea creditului fiscal, al „electoratei”, prin care e redusa rata la banci pentru persoanele care au venituri sub 1.600 lei pe luna.

Presedintele Romaniei a subliniat ca, daca va fi cazul, ii va chema pe romani in strada impotriva acestei accize.

“Sunt doua lucruri pentru care nu semnez Scrisoarea cu FMI: acciza si electorata. In privinta accizei, n-au nevoie de banii astia la buget, au nevoie de banii astia pentru mita electorala. Au nevoie disperata de ea ca sa cumpere voturi la nivel judetean, la presedintii de consilii judetene. Una e sa n-ai bani la buget, cum a fost in 2010, cand nu aveai bani. Iar alta e sa ai bani la buget si sa impui o taxa ticaloasa. Ii voi chema pe romani sa se apere in strada de aceste abuzuri”, a spus Traian Basescu.

De asemenea, in privinta electoratei, seful statului a mentionat ca oamenii vor plati mai mult la banci cu aceasta masura.

“Electorata este un fals, este o pacaleala. Ideea a plecat de la Banca Nationala. (…) Daca electorata va aparea in scrisoarea de intentie cu FMI, categoric nu semnez aceasta scrisoare. Este un fals pentru ca oamenii vor plati mai mult. Oamenii continua sa plateasca dobanda, iar termenul de rambursare se prelungeste. Daca socotesc saracii cat platesc ca dobanda vor constata ca platesc mai mult decat daca si-ar plat rata la zi. Mai e un aspect urat. Dupa doi ani, guvernul ii scuteste de plata taxelor si impozitelor, deci muta la toti platitorii de taxe datoria lor”, a mai explicat Traian Basescu.

 

 

author avatar
Alina Costache
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger