AcasăNewsTraian Basescu: Garantez ca romanii nu vor invada Marea Britanie. Romania este...

Traian Basescu: Garantez ca romanii nu vor invada Marea Britanie. Romania este o tara frumoasa

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca le garanteaza britanicilor ca romanii nu vor invada Marea Britanie, dupa 1 ianuarie 2014 cand expira restrictiile pentru piata muncii pe care statele UE le-au putut impune dupa aderarea Romaniei si Bulgariei in 2007.

„Eu, de aici, garantez britanicilor, si celor interesati, ca Romania nu va invada Marea Britanie. Romania este o tara foarte frumoasa”, a afirmat presedintele Traian Basescu, la intalnirea anuala cu diplomatii acreditati la Bucuresti.

Totodata, seful statului a mai aratat ca Romania isi propune sa depuna eforturi mai mari pentru a consolida relatia de parteneriat cu Marea Britanie. Cu acel prilej, Traian Basescu a reafirmat ca Romania isi mentine obiectivul de adoptare a monedei unice europene in 2015, precizand ca tara noastra este constienta ca pentru atingerea acestui obiectiv nu este suficient indeplinirea criteriilor de la Maastricht. El adaugand ca  suntem constienti ca este necesar ca economia de stat si institutiile statului roman sa fie si ele competitive.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean,  si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca tema imigrantilor romani este folosita in precampania electorala din Marea Britanie. Acesta a precizat ca romanii nu sunt tratati corect, in ciuda faptului ca au contribuit prin munca lor la Olimpiada de la Londra si la cresterea economica de acolo.

Traian Basescu sustine anual un discurs in care explica liniile de politica externa ale Romaniei.

Anul trecut, presedintele le-a vorbit ambasadorilor acreditati in tara noastra pe data de 19 ianuarie, in ceea ce a constituit prima sa aparitie publica dupa izbucnirea protestelor din Piata Universitatii.

 

author avatar
Alina Costache
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger