AcasăNewsTraian Basescu: "DNA, DIICOT si SIE, interzis la stenograme"

Traian Basescu: „DNA, DIICOT si SIE, interzis la stenograme”

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a facut, vineri seara, cateva declaratii extrem de interesante in legatura cu modul in care a gestionat relatia cu cele mai importante institutii ale statului in mandatele sale de sef al statului.

Printre altele, Traian Basescu sustine ca i-a atentionat pe sefii de la DNA, DIICOT si SIE sa nu mai faca publice stenograme, pentru ca aceste actiuni au un caracter nociv si se pot intoarce impotriva lor.

„De multe ori i-am atentionat sa nu mai dea drumul la stenograme. I-am atentionat discutand si cu procurorul sef DNA, si cu procurorul general, dar si cu directorul SIE”, a fost mesajul transmis de Traian Basescu.

De asemenea, fostul presedinte al Romaniei sustine ca i-a atentionat pe reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie sa scoata din comunicatele de presa ideea conform careia actiunile DNA au fost realizate cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii „pentru ca lumea o sa inteleaga ca DNA si SRI reprezinta un tandem care baga oamenii in puscarie si niciunul din voi nu-i bagati, numai judecatorul”.

Nu in ultimul rand, imediat de cum a devenit seful statului, Traian Basescu le-a solicitat serviciilor „sa renunte imediat la ofiterii acoperiti din justitie. Pentru ca ei reprezentau, practic, o incalcare a Constitutiei Romaniei din 1991”.

author avatar
Cristi Ionita
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger