AcasăNewsTraian Basescu, despre libertatea presei: „Un control al presei trebuie sa vina...

Traian Basescu, despre libertatea presei: „Un control al presei trebuie sa vina din interiorul breslei, nu din afara”

Presedintele Traian Basescu a transmis, vineri, 3 mai, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei. Seful statului spune ca dezincriminarea insultei si calomniei a contribuit la consolidarea libertatii presei.

Chiar si asa,  controlul presei trebuie sa vina din interiorul breslei, si nu din afara ei. Basescu le-a urat jurnalistilor succes, putere si tarie de caracter.

“In aceasta zi jurnalistii din toate colturile lumii sarbatoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. In Romania, libertatea presei a fost castigata cu mari eforturi si consolidata tot mai mult in ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca fapta penala, a insultei si calomniei, dar si prin reusita tuturor celor care s-au impotrivit adoptarii unei legi a presei. Am sustinut neconditionat eforturile lor si cred, in continuare, ca o reglementare si un control al presei trebuie sa vina din interiorul breslei, si nu din afara ei.

Le doresc tuturor celor care profeseaza in mass-media mult succes in activitatea lor, dar si multa putere si tarie de caracter pentru a putea lupta impotriva celor care urmaresc sa le ingradeasca libertatea si sa-i subjuge propriilor interese personale”, se arata intr-un comunicat emis de Administratia Prezidentiala.

author avatar
Andra Nesu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger