AcasăNewsTraian Basescu cere DEMISIA ministrului Muncii, Mariana Campeanu

Traian Basescu cere DEMISIA ministrului Muncii, Mariana Campeanu

Presedintele Traian Basescu a facut miercuri o declaratie la Palatul Cotroceni, cand a cerut demisia ministrului Muncii, Mariana Campeanu. Aceasta este acuzata ca i-ar fi dat sotului pensie si indemnizatie de însotitor în conditii neclare.

In plus, Basescu cere si revocarea imediata a conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pe care a deschis-o ca fiind „o cloaca unde si-au gasit loc de parcare toti clientii politici”.

“Fac un apel la doamna ministru Mariana Campeanu, daca stie ca sotul ei nu e invalid, nu merge în carucior si nu are un handicap sever care sa justifice grupa I, sa-si prezinte demisia, fara sa mai astepte multe anchete. Daca e adevarat ca dansul conduce, ia copilul de la scoala, sa-si prezinte demisia si sa inchida subiectul. L-as ruga public pe premierul Victor Viorel Ponta sa o revoce pe doamna Stefania Duminica, secretar la stat la Educatie, pentru plagiat. Am confruntat si eu cele doua lucrari, a doamnei Duminica si a unei colege, si nu exista niciun dubiu, chiar daca nu sunt specialist. Stiu ca ii e foarte greu sa revoce pe cineva pentru plagiat, nu s-a autorevocat pe el, dar doamna Duminica nu mai are nicio calitate morala in calitate de hot. Aceasta doamna a furat, ca si premierul, se numeste furt intelectual”, a spus presedintele.

Basescu a mai cerut Parlamentului si revocarea imediata a conducerii ASF. “Si dezbaterea publica, si realitatile ma obliga sa cer Parlamentului revocarea imediata a intregii conduceri a ASF. Este o cloaca unde si-au gasit loc de parcare toti clientii politici, altfel profund incompetenti si nepregatiti. Fie ca vorbim de Rusanu, Daianu, Ursache, sotia dl Chitoiu, de Dan Mircea Popescu, ce legatura o avea cu ASF, cand a fost ministru la Munca, fie de doamna Zgonea, de consilierii premierului, toata aceasta cloaca trebuie curatata si facut din ASF o institutie cu autoritate profesionala si morala”, a adaugat liderul statului.

Nici Ponta si Antonescu nu au scapat de atacul presedintelui. Acesta nu a pierdut ocazia de a-I numi pe cei doi lideri din USL “lipsiti de responsabilitate si maturitate” : “Faptul ca de mai bine de trei saptamani Guvernul, partidele de la guvernare, sunt intr-o disputa de orgolii e de natura sa intarzie lucruri extrem de importante, precum Acordul de Parteneriat dintre Guvern si CE pentru utilizarea bugetului 2014 – 2020 Prima forma de acord au trimis-o in iunie si au primit un raspuns foarte acid – lipsa de competenta si viziune, o alta forma a fost trimisa in noiembrie, cu acelasi raspuns primit, au promis ca revin cu un nou proiect de acord in ianuarie si, pentru ca sunt preocupati de efectele disputelor de orgolii, au amanat trimiterea pentru februarie”.

author avatar
Andra Nesu
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger