AcasăNewsTraian Basescu, atac fulminant! Niciodata nu a mai fost atat de virulent:...

Traian Basescu, atac fulminant! Niciodata nu a mai fost atat de virulent: „Opriti-va, imbecililor!”

Dorinta parlamentarilor, de a modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala, l-a facut pe Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, sa-si ia din minti.

Acesta a postat un mesaj uluitor, pe un celebru site de socializare. Traian Basescu este de parere ca parlamentarii care au initiat acest proiect „incearca sa-l incorseteze pe judecator in criterii inguste, la aprecierea arestarii preventive, iar problema sistemului nostru judiciar nu este aici, este chiar la o parte dintre judecatori”.

Traian Basescu foloseste cuvinte dure la adresa parlamentarilor, mesajul sau fiind cat se poate de clar: „Un grup de parlamentari a inceput o batalie nemiloasa cu Codul Penal si cu justitia pentru a inlocui sintagma „suspiciuni rezonabile” cu sintagma „indicii temeinice”. Eu, ca om politic, sustin ca formularea actuala trebuie sa ramana pentru ca da un spectru foarte larg de apreciere judecatorului. Opriti-va, imbecililor!”.

Fostul presedinte al Romaniei este de parere si ca „multi judecatori au probleme din cauza mentalitatii lor legate de propria independenta sau de propria lor putere”.

Traian Basescu atrage atentia ca „judecatorul ar trebui sa fie precum comandantul unei nave mare de tonaj. La bordul navelor de mare tonaj, exista o vorba, care, cred eu, este aplicabila si judecatorilor si ea suna aaa: „La bordul navei, intre pavilion si Dumnezeu este doar comandantul”. In toata istoria Marinei, nimeni n-a indraznit vreodata sa-l puna si pe secund intre pavilion si Dumnezeu. Parafrazand, „In justitie, intre lege si soarta unui om, pe de o parte, si Dumnezeu, pe de alta parte, este doar judecatorul”. La fel ca si la comandantul de nava, alaturi de judecator, nu incape secundul, adica nici procurorul, nici ofiterul SRI, nici avocatul, nici atmosfera creata de televiziuni, uneori chiar cu sprijinul generos al procurorilor, nici opinia publica, nici fostii ofiteri acoperiti dintre judecatori si procurori, nici politicienii. Mai mult ca oricand justitia are nevoie de judecatorul care este singur pe baricada legii si a constiintei lui”.

author avatar
Cristi Ionita
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger