AcasăNewsTraian Basescu, anunt OFICIAL: "Pana in 10 octombrie ma inscriu in PMP"

Traian Basescu, anunt OFICIAL: „Pana in 10 octombrie ma inscriu in PMP”

Invitat, joi, la Adevarul Live, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a confirmat ca pana pe 10 octombrie se va inscrie in Partidul Miscarea Populara.

Basescu a sustinut PMP-ul, in mod indirect, inca de dinainte de a-si termina mandatul de presedinte al Romaniei, astfel ca o inscriere a sa in partidul respectiv era asteptata.

In schimb, Traian Basescu sustine ca nu este interesat neaparat sa conduca partidul respectiv.

„Pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in PMP. Obiectivul meu este sa construiesc un partid nou, care sa nu fi fost implicat in compromisuri. De aceea sunt si reticent in a ma aseza in pozitia numarul unu. Va trebui sa gasim o formula. Vreau sa transfer acestui partid toata experienta mea. Se face si un Congres inainte. Eu nu am luat decizia de a prelua sefia PMP. Vreau sa creez a treia forta politica”, a afirmat Traian Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei nu a ezitat sa vorbeasca si despre adversarii sai din PSD: „Compromisul unei aliante cu PSD nu l-as mai face. Exclus, indiferent cine e liderul PSD. Ma uit acum. Sa accepti sa alegi un politician ca Dragnea in functie de presedinte al partidului in conditiile in care au in generatia de sub Dragnea oameni exceptionali, dar nu au loc de Dragnea. Ponta nu va mai prelua partidul. In niciun caz, insa, spre exemplu, eu ma uitam la Catalin Ivan – este un tip curat, europenizat care ar fi putut fi o solutie exceptionala”.

author avatar
Cristi Ionita
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger