AcasăNewsTraian Basescu: „Corifeii crizei si-au distrus ziarele”

Traian Basescu: „Corifeii crizei si-au distrus ziarele”

Traian Basescu invarte cutitul in rana adversarilor, amintindu-le de propriile esecuri

Aflat intr-un permanent conflict cu presa pe care o critica ori de cate ori are ocazia, presedintele Traian Basescu nu s-a sfiit sa le spuna verde-n faţa ziaristilor ca sunt artizanii propriului faliment.

Traian Basescu invarte cutitul in rana adversarilor, amintindu-le de propriile esecuri

El a acuzat presa ca a creat „o atmosfera groaznica in timpul crizei”. Basescu a susţinut ca echipele care s-au aflat in fruntea unor ziare importante nu au avut pic de viziune manageriala, bazandu-se doar pe banii care veneau din publicitatea de la stat.

„Cand Guvernul nu a mai dat publicitate de stat, si-au aratat si calitaţile manageriale”, a declarat  Basescu, precizand ca jurnalistii care trambiţau zi de zi cum se va duce ţara de rapa nu au reusit altceva decat sa-si distruga propriile instituţii de presa. „Exact corifeii descurajarii spuneau cate rele face Guvernul pe zi, multe facea, si cum duc ţara la faliment politicienii. In timp ce dadeau lecţii Guvernului, falimentau ziarele lor. Ei nu erau in stare sa ţina un ziar, dar dadeau lecţii cum se ţine o ţara”, a susţinut seful statului. Dincolo de motivele care l-au determinat pe Traian Basescu sa se lanseze in astfel de analiza, realitatea la zi a demonstrat ca ziare precum Ziua, Gardianul, Cotidianul, Gandul, Curentul (abonate la publicitatea de stat) au disparut de pe tarabe din cauza managementului defectuos.

Majorarea TVA, eroare politica

Dupa radiografia sumbra a mass-media, Traian Basescu a mai indulcit tonul cand a venit vorba de economie. Concret, seful statului s-a declarat “mai optimist decat prognozele”, precizand ca Romania va avea o crestere economica anul acesta mai mare de 2%.  Cum atunci cand vine vorba de criza si economie tema cresterii TVA nu poate fi evitata, presedintele a reafirmat ca ar fi preferat impozitarea temporara a pensiilor in locul majorarii taxei. “A fost o mare greseala pe care o vom tarai inca caţiva ani. Asta e! Greseala oamenilor politici are impact extraordinar de multe ori. Eu as fi preferat niste fluieraturi in plus. (…) Din pacate, Coaliţia toata a refuzat soluţia, au intrat in sedinţa de Guvern si au stabilit cresterea TVA-ului”, a afirmat seful statului.

Presedintele spune “NU” referendumului

Disputata de Putere si Opoziţie, Legea Capitalei s-a aflat si ea in atenţia sefului statului. Spre surprinderea unora, Traian Basescu a declarat scurt ca organizarea unui referendum in Bucuresti nu se justifica. „Nu e nevoie de niciun referendum. Aici, Parlamentul hotaraste. Mi se pare ca s-a exagerat. Cetaţeanul nu stie ce e in spatele dorinţei lui. Primarul nu poate sa faca ce vrea el… Bucurestenii nu realizeaza ce inseamna 7 consilii in oras”, a concluzionat seful statului.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger