AcasăNewsTragere la sorti. Liviu Dragnea a aflat judecatorii din completul de cinci...

Tragere la sorti. Liviu Dragnea a aflat judecatorii din completul de cinci care judeca apelul

Liviu Dragnea arata cum trebuie condus un partid

Tragerea la sorti in urma careaia au fost desemnati membrii completurilor de cinci judecatori pentru anul 2018 a avut loc, vineri dimineata, la Inalta Curte. Liderul PSD, dar si celelalte persoane care vor fi judecate de aceste completuri au aflat, asadar, componenta lor.

A fost o sedinta publica, in cadrul careia sefa Instantei Supreme, Cristina Tarcea, a extras numele magistratilor din boluri, fiind desemnate, astfel, cele doua completuri in materie penala si celelalte doua in materie civila. Totul, ca urmare a recentei decizii a CCR-ului.

Astfel, in urma tragerii la sorti s-a stabilit completul care judeca dosarul lui Dragnea, cel privind angajarile de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Teleorman, care va fi compus din Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alaina Ilie. Acelasi complet judeca, intre altele, cauzele lui Sebastian Ghita si Victor Ponta.

Procedura de vineri a venit pe fondul deciziei Curtii Constitutionale, care a admis sesizarea formulata de premierul Dancila, constatand ca exista un conflict de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte, in privinta acestor completuri. Ca urmare, Instanta Suprema a trebuit sa desemneze prin tragere la sorti toti magistratii din completurile de cinci, si nu doar patru ca pana acum, respectand modificarile aduse in Parlament legii 304/2004, cea privind organizarea judiciara.

256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger