AcasăNewsTRAGEDIE in Italia! Accident naval de proportii (VIDEO)

TRAGEDIE in Italia! Accident naval de proportii (VIDEO)

O ambarcatiune a intrat in coliziune cu un turn de control in portul din Genova, in Italia. Primele informatii aratau ca mai multe persoane au cazut in apa, dintre care trei si-au pierdut viata, iar alte sase au fost ranite. Ulterior, autoritatile locale au spus ca numarul victimelor a crescut.

Tragedia s-a petrecut in jurul orei locale 23.30 (00.30 miercuri – ora Romaniei). In urma unei manevre gresite, nava-container, „Jolly Nero” care leaga Genova de Messina (Sicilia) a lovit edificiul, Palazzina Piloti, de unde sunt controlate miscarile navelor din acest mare port, unul dintre cele mai importante din Italia.

O echipa de salvare a plecat in cautarea celor doua victime disparute in urma coliziunii. Cu putin timp in urma, presa internationala a aratat ca bilantul victimelor a crescut ajungand la sapte morti, patru raniti si doi disparuti. Unul din acestia din urma a fost salvat.

[youtube]BCHbTCXYVm4[/youtube]

Potrivit ziarului Il Secolo XIX, este vorba despre un barbat in varsta de 50 de ani care a fost transportat de urgenta la spital.

Patru dintre cadavre au fost gasite in structura principala a turnului de control, care a cazut in apa. Celelalte trei au fost descoperite in lift, si aceasta din urma fiind in mare. Primarul din Genova a declarat “doliu national” in fata celui mai grav accident care a afectat un oras intreg. El a spus ca este de-a dreptul bulversat si nu isi inchipuia sa vada vreodata o astfel de tragedie.

[youtube]LRQXyjeeIAw[/youtube]

Parchetul din Genova a deschis o ancheta pentru omucidere si vatamare din culpa, comandantul vasului fiind interogat. Conform primelor declaratii, se pare ca unul dintre motoarele ambarcatiunii s-a blocat, din motive tehnice, provocand manevra gresita.

[youtube]mFFLMJBFr0k[/youtube]

Accidentul le aminteste italienilor de un alt eveniment dureros – Costa Concordia. Nava de croaziera a naufragiat pe data de 13 ianuarie 2012, provocand moartea a 32 de persoane, arata 20min.ch.

author avatar
Anca Murgoci
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger