AcasăNewsTragedie in Bacau: Patru copii si-au pierdut viata intr-un incendiu

Tragedie in Bacau: Patru copii si-au pierdut viata intr-un incendiu

(foto: a1.ro)

Patru copii cu varste cuprinse intre unu si cinci ani au murit, miercuri, intr-un incendiu izbucnit in locuinta lor. Tragedia s-a produs in satul Dealu Morii din judetul Bacau.

(foto: a1)

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au declarat ca doi dintre micutii morti in incendiu erau gemeni si nu aveau decat un an si sapte luni, ceilalti doi copii avand patru si respectiv cinci ani.

Potrivit adjunctului sefului ISU Bacau, Catalin Felegeanu, incendiul izbucnit la casa din Dealu Morii, comuna Magura, in care erau cei patru copii, a cuprins initial acoperisul imobilului. Felegeanu a mai precizat ca intreg acoperisul casei a fost mistuit de flacari,iar incendiul s-a extins pe o suprafata de aproximativ 40 de metri patrati.

La momentul tragicului eveniment, cei patru copii erau singuri acasa, iar pana acum nu sunt cunoscute cauzele izbucnirii focului. La locul incendiului au ajuns doua echipaje ale ISU. Pana la sosirea pompierilor cei de la Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta au incercat in zadar sa stinga incendiul.

Primarul din Magura, Constantin Traistaru, a declarat ca mama copiilor este plecata la munca in Cipru, iar familia micutilor a inceput sa fie monitorizata de catre Primaria din Magura, odata cu plecare mamei acestora.

Acum sase luni autoritatile au facut o ancheta pentru a stabili conditiile in care traiau cei patru copii si daca se impunea scoaterea lor din familie. „Ancheta a fost facuta in vara anului trecut de catre asistentul social al primariei, la scurt timp dupa ce mama copiilor a plecat in strainatate. Poate ar fi trebuit sa scoatem minorii din familie, dar este foarte greu cu legislatia asta in domeniul protectiei copilului. Tatal si-a asumat raspunderea cresterii propriilor copii, asa ca au ramas cu el”, a declarat primarul comunei Magura, Constantin Traistaru, scrie rtv.ro.

Traistaru a afirmat ca tatal micutilor nu este angajat, dar mai lucreaza cu ziua.

author avatar
Alina Costache
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger