AcasăNewsTraficanti de droguri, retinuti pentru 24 de ore

Traficanti de droguri, retinuti pentru 24 de ore

La data de 05.10.2015, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor CHIPER VALENTIN si CHIPER DRAGOS, iar fata de inculpatul ENE GEORGE DANIEL masura obligarii de a nu parasi localitatea  pe o perioada de 60 zile, sub aspectul complicitatii la infractiunea de trafic ilicit de droguri de risc in forma continuata.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in baza aceleiasi rezolutiuni infractionale, inculpatii au sprijinit cultivatorii fara drept de plante de canabis de pe raza intregii tari, prin vanzarea, prin intermediul unui site de profil, de seminte de canabis, apte sa produca plante cu concentratie de THC.

In urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat ca inculpatul ENE GEORGE DANIEL a asigurat buna functionare a respectivului site in timp ce inculpatii CHIPER VALENTIN si CHIPER DRAGOS s-au implicat in comercializarea semintelor de canabis, prin preluarea comenzilor telefonice si prin internet, de la potentialii cultivatori ai plantelor de canabis, iar ulterior livrarea semintelor de canabis, prin intermediul  unei firme de curierat, catre cumparatori din intreaga tara.

S-a constatat ca site-ul era foarte bine structurat oferind informatii detaliate privind soiurile de seminte de canabis vandute, pret, caracteristicile plantelor dezvoltate din respectivele seminte (fiind mentionate: mirosul, talia, aroma, efectul cerebral si concentratia THC), modalitatea de cultivare, randamentul semintelor in functie de soi, intrebuintarile canabisului, etc.

De asemenea, site-ul continea  un „Ghid al cultivatorului” in care se ofereau indicatii concrete pentru dezvoltarea plantelor de canabis „de la samanta la recolta in mai putin de 70 zile”, ghid care era livrat si cumparatorilor de seminte.

S-a retinut ca sprijinul oferit persoanelor care dezvoltau plantele de canabis era asigurat de catre inculpati si prin informatii si sfaturi foarte detaliate referitoare la toate stadiile de dezvoltare a plantelor, de la cultivare (crearea unui spatiu pentru cultivare in interior, dimensiuni ale ghivecelor in care se sadesc, tip de ingrasamant, aer, udare, iluminare: tipul de lampi ce poate fi folosit, dimensiuni ale acestora, consum de curent electric), pana la recoltarea plantelor, uscare (ustensile necesare pentru uscare) si depozitarea plantelor de canabis.

Un exemplu privind sfaturile detaliate oferite prin intermediul site-ului erau cele prezentate de link-ul: „despre-crestere/masuri-generale-de-siguranta” in care cei care urmau sa cultive fara drept plantele de canabis erau sfatuiti inclusiv sa utilizeze ochelari de protectie UV in apropierea lampilor care asigurau iluminarea plantelor si sa stearga lampile de praf.
Respectivul site continea inclusiv un forum in care cultivatorii de plante de canabis isi expuneau experientele ca si cultivatori de plante de canabis sau solicitau sfaturi din partea membrilor forumului.

S-a constatat ca site-ul era actualizat periodic cu informatii noi despre cultivarea si consumul canabis-ului dar si soiurile de seminte oferite spre vanzare. Aceasta preocupare de a aduce informatii noi pe site le-a permis inculpatilor sa-si mentina un numar mare de clienti fideli in achizitionarea de seminte de canabis si dezvoltarea plantelor.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate pe raza judetului Mures si a municipiului Bucuresti au fost gasite si ridicate cantitati mari de seminte de cannabis, calculatoare si medii de stocare a datelor folosite in activitatea infractionala.

Inculpatii urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

author avatar
Cristi Ionita
723 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger