AcasăNewsTraditii in Ajunul Craciunului

Traditii in Ajunul Craciunului

Ne apropiem tot mai mult de marea sarbatoare a Nasterii Domnului. Luni, in Ajunul Craciunului, este ultima zi de post, in care unii crestini aleg sa tina post negru.

Inca din cele mai vechi timpuri, in ziua din ajun de Craciun s-au respectat si inca se mai respecta, in multe zone ale tarii, mai multe obiceiuri sau traditii.

Una dintre ele presupune ca in aceasta zi se mananca „scutecele lui Hristos” sau „turte”, adica un soi de lipii subtiri, facute din faina si apa, uscate din timp si apoi inmuiate in sirop cu zahar si cu grau fiert.

In aceasta zi se primesc colindatorii, care anunta prin cantec Nasterea Domnului, dar si preotii, care, la randul lor, vin in casele omenilor cu icoana Nasterii Domnului si cu vestea marii sarbatori.

Totodata, se fac ultimele pregatiri cand vine vorba de curatenia din casa, se prepara diferite feluri de mancare traditionale – cum ar fi cozonacii sau sarmalele, se impodobeste bradul si se aduc in casa ramurele de vasc, despre care se considera ca sunt aducatoare de noroc.

380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger