AcasăNewsTradatorii din SRI!

Tradatorii din SRI!

Florian Coldea. Elena Istode. Sorin Cosma. Trei nume grele de la varful Serviciului Roman de Informatii, fie si daca ne referim la functiile detinute de acestia, de director general adjunct operativ, sef al acoperitilor si sef al Directiei Antiterorism. Cu totii au fost insa executati ca in manualele de contraspionaj, la diferenta de doar cateva zeci de ore, cu fotografii si filmari compromitatoare date drumul spre a face deliciul opiniei publice. De altfel, Coldea a si fost nevoit sa bata in retragere, ceilalalti doi, dupa cum sustin sursele noastre, primind deja un ultimatum sa se pensioneze de urgenta.

Florian Coldea şi Elena Istode au fost executaţi la câteva zile distanţă

Iar dincolo de nume, cel mai grav este ca, in acest moment, cel mai important serviciu secret al tarii seamana cu un bebelus neputincios, aflat la cheremul „celor mari”. Coldea a coordonat peste un deceniu intreg SRI-ul, iar Istode si Cosma au condus inclusiv Directia de Securitate Economica. Asa ca este foarte usor de inteles de ce se poate arata cu degetul spre acestia, intreband daca nu cumva au tradat idealurile unor ofiteri de informatii cu un asemenea statut. In acelasi timp insa, dupa cum bine o stiu initiatii sistemului, ar trebui lamurite si alte probleme. De exemplu, daca nu cumva acoperita Elena Istode se afla in misiune in vacantele petrecute la Cannes si Monaco cu politicianul Cristian Rizea. Pentru ca, in fond si la urma urmei, tocmai SRI-ul este cel care a devoalat existenta si influenta „grupului de la Monaco”.

Misterul „Anacondei”

Elena Istode a fost instruita la celebra Scoala de la Gradistea si astfel, de la o simpla secretara, a ajuns general SRI, conducatoarea Directiei de Securitate Economica si, apoi, sefa acoperitilor, avand si misteriosul nume de cod „Anaconda”.

Elena Istode

Si dincolo daca aceesta ascensiune spectaculoasa se datoreaza sau nu legaturilor mai mult decat apropiate pe care le-ar avea cu seful de la Antiterorism, cert este ca Istode ocupa o functie cheie in SRI. Iar acoperita Elena Istode s-a invartit, ceva vreme, in lumea buna a potentatilor romani care isi fac veacul pe yacht-urile din Monaco. Desigur, in fisa postului oricarui agent acoperit al unui serviciu secret care desfasoara o misiune de infiltrare scrie ca acesta nu trebuie sa bata la ochi si astfel sa se integreze perfect in mediul penetrat. Iar „Anaconda” a facut-o de minune, dupa cum o arata fotografiile din cuibul de nebunii al miliardarilor de pe Coasta de Azur. Daca a facut-o insa pe cont propriu, e grav!

Sorin Cosma, prins în"menghina" dezvăluirilor

Daca a fost in misune, ar merita o medalie, ci nu oprobiul public. Mai ales ca, intre timp, „grupul de la Monaco” a primit cateva lovituri naucitoiare in spatele carora s-a aflat tocmai SRI-ul.

Cu cine joaca protectia interna?

Iar singura care poate descalci acest mister, ca si existenta relatiei dintre Istode si Cosma este structura de protectie interna din cadrul SRI. Adica exact aceeasi structura care ar fi trebuit sa-l avertizeze pe Coldea ca a fost tras pe „camerele” de la vila lui Sebastian Ghita din Cheia. Sau sa o avertizeze pe „Anaconda” ca, daca nu se afla in misiune, nu are ce cauta pe yachtul lui Cristian Rizea. Sau pe Sorin Cosma ca trebuie sa se limiteze la niste legaturi strict colegiale. Dar protectia interna a tacut. In timp ce capii SRI, vinovati sau nu, cad unul dupa altul, punandu-si de-abia apoi intrebarea despre ce jocuri fac cei de la protectia interna…

author avatar
Catalin Tache
6.136 afisari

1 COMENTARIU

  1. PAREREA MEA DE VECHI PAMINTEAN(64ANI)E CA NIMIC NU SE VA SCHIMBA ATITA VREME CIT S.T.S E CONDUS DE GEN. MARCEL OPRIS,”STAPINUL INELELOR”(INTERCCEPTARILOR) EL DISTRIBUIE LA SUPERIORI
    CINE,CE SI CUM..DACA JUDEC GRESIT,SCUZE,DAR CEI CARE AVETI OPINIE INCERCA-TI SA-L ANALIZATI NITEL.PRINTRE ALTELE E UN MINORITAR ACTIONAR LA:TRANSGAZ,ELECCTRICA SA SI IN
    C.A. AL ICPE-CA BUCURESTI.ASA CA SARACUL ABIA ISI DUCE VEACUL-NU UITATI SUSPENDAREA LUI BASE DIN COTROCENI LA GARAJ SI TELEFONUL SPECIAL MONTAT DE STS(OPRIS). MULT SUCCES!!BUNICU.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger