AcasăNewsTotul pentru Firea, nimic pentru Bucuresti

Totul pentru Firea, nimic pentru Bucuresti

Toate actiunile Gabrielei Firea sunt indreptate spre imaginea ei publica. Aceasta propozitie a ajuns o teorema ce nu mai trebuie demonstrata. Ceea ce ne enerveaza. Nu poti sa te faci ca faci si sa-ti mearga la nesfarsit, in bataia de joc a locuitorilor Capitalei.

Ati vazut cat de tare cotcodaceste gaina dupa ce face un ou? Acesta este modul ei de a se lauda pentru marea isprava, caci la biata galinacee nu fac televiziunile niciodata coada. In cazul Gabrielei Firea, cotcodacitul nici macar nu mai este insotit de “nasterea” unui ou, ci mai degraba de cheltuieli nemasurate pentru sclipirea de moment a doamnei primar. Sute de milioane de euro se arunca pentru o cotcodaceala continua.

Si nu uitati sa ma votati!

Nu au trecut multe zile de cand a aflat intreaga Romanie ca doamna Firea a aruncat anul acesta, fara circul de Craciun si megaspectacolele de Revelion ce vor urma, 100 de milioane de dolari (404 milioane lei) pe spectacole si concerte. Ca sa distreze electoratul, ati zice dumneavoastra. Asa e, trebuie sa stie si plebea care a votat-o cu ce s-a ales, daca tot a pus-o pe fotoliul maculat de Basescu si Oprescu ani la rand. Multi se multumesc cu circul acesta, fara sa se uite ca strazile sunt praf, spitalele se prabusesc, traficul e belea s.a.m.d. La adapostul acestei distractii pentru “bobor” menita sa pastreze vie dorinta cetateanului s-o mai voteze si cu alte ocazii, se mai ascund insa si alte afaceri bine calculate.

Fiecare cu clientela lui

Cine oare isi permite, in tara saraciei vesnice, sa arunce 100 de milioane de dolari in numai 10 luni de zile si mai ales de ce? O contabiliza cineva la cine au ajuns banii astia, cat au fost comisioanele si cui i-au revenit? Dar parandaratul, la cat s-a ridicat? Sa ne intelegem, doamna Firea are si ea obligatiile ei si acestea se pot rezolva cel mai usor la adapostul acestor aberante cheltuieli. Ce vreti, fiecare cu clientela lui… Pentru asta insa e nevoie de “specialisti”. De aceea, imediat dupa instalare, Gabriela si-a adus o echipa de “soc” pregatita de versatul ei sot, marinarul Pandele. Dar, sursele noastre spun ca, desi fiecare dintre acestia are menirea lui din umbra, cea care face si desface totul din spatele aparitiilor televizate ale primaritei de Bucale este chiar fostul producator al Gabrielei, exjurnalistul antenist Ligia Enache. Ea, precum Sfantul Petru, detine cheile acelei parti a vistieriei Primariei, parte unde cheltuielile se aproba pe banda rulanta, cu larghetea necesara. Ca sa n-o mai lungim, in dosul fiecarui eveniment de strada finantat cu bani multi, exista o persoana sau mai multe de “multumit”. Numai tampitii pot crede ca este altfel.

Pe nevoiasi e deajuns sa-i minti frumos…

In timp ce sutele de milioane zboara catre “baieti” cu o lejeritate aiuritoare, acolo unde e nevoie cu adevarat de bani (dar nu e nimeni de “multumit” din gasca castigatoare) apar, ca sa vezi, niste piedici de o absurditate induiosatoare. Iata cel mai recent exemplu. In urma cu mai  multe luni, Consiliul General a aprobat alocarea unui stimulent de 1.000 de lei pentru fiecare copil cu dizabilitati din Bucuresti. Conform Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati,  “in luna decembrie 2017, stimulentul a fost sistat pentru sute de copii cu dizabilitati, invocandu-se o serie de obligatii fiscale ale parintilor acestora”. Stiti despre ce obligatii este vorba in propozitie? “Desi marea majoritate a familiilor de copii cu dizabilitati din Bucuresti aveau taxele si impozitele platite sau erau scutiti conform legii de acestea, acestia au aflat cu stupoare ca au datorii derizorii ce variaza intre 1 si 3 lei, in baza carora s-a dispus masura sistarii alocatiei, returnarii banilor incasati pe lunile septembrie si octombrie sau chiar poprirea conturilor”, zice CEDCD. Pai, aici te-a lovit corectitudinea, doamna Firea? Nu puteai sa dai 99 de milioane de dolari pe spectacole si sa tii un milion de coco ca sa acoperi marile datorii de trei lei ale acestor amarati? Dar, ce poti face, din categoria asta nu fac parte gorobetii ce trebuie “multumiti”. Astia au fost orientati spre zonele unde banul curge ca la robinet si nu se opreste niciodata. In sectiunea show a PMB.

P.S. Daca anul acesta, fara megashow-urile de Craciun si Revelion, Firea a aruncat 100 de milioane de dolari, va puteti imagina cat e de mancat dupa 1 ianuarie, cand incepe Anul Centenarului? Cate mii de manifestari festive, cati bani de halit, fratilor… Cornul abundentei se va revarsa in buzunarele cui trebuie, in timp ce dizabilitatii vor astepta, in continuare, mila doamnei blonde de la televizor, vedeta de la Primaria Capitalei.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger