AcasăNewsTORTIONARUL VISINESCU, audiat la Parchet in dosarul in care e acuzat de...

TORTIONARUL VISINESCU, audiat la Parchet in dosarul in care e acuzat de GENOCID

Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, in perioada comunista, a ajuns, marti, la Parchetul Instantei Supreme, pentru noi audieri in dosarul in care este acuzat de genocid.

Visinescu a refuzat sa faca vreo declaratie jurnalistilor, inainte de a intra in sediul PICCJ si a vorbi cu procurorii. La inceputul acestei luni, Parchetul a inceput urmarirea penala pe numele lui Alexandru Visinescu, pentru savarsirea infractiunii de genocid. Citat si zilele trecute, la audieri, barbatul a lipsit, invocand probleme de sanatate ce au necesitat internarea in spital.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au stabilit ca, in perioada 1956-1963, cat timp a fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, „a supus colectivitatea reprezentata de detinutii politici incarcerati in Penitenciarul Ramnicu Sarat la conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea fizica a acestora, prin actiuni ce depasesc cadrul legal”. Mai exact, conform oamenilor legii, este vorba de „lipsa medicamentelor si a ingrijirii medicale refuzul de a acorda asistenta adecvata, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer catre spitalele penitenciar, degradarea starii de sanatate a condamnatilor prin lipsa hranei, lipsa incalzirii, pedepsele aplicate discretionar si abuziv detinutilor, conditii de detentie inumane, rele tratamente, bataia si alte violente, ignorarea adreselor si sesizarilor formulate de catre detinuti”.

Sursa foto: Antena3

384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger